Rotterdammers spreken het beste Engels van de wereld!

Rotterdam - Rotterdammers zijn wereldwijd het beste in Engels, zo valt op te maken uit de EF English Proficiency Index, een jaarlijkse internationale meting van taalvaardigheden. Van alle landen waar de moedertaal niet het Engels is, beheerst Nederland die taal het best. En de allerbesten in het Engels als vreemde taal wonen in Rotterdam, op de voet gevolgd door Amsterdam en Den Haag.


De Rotterdammers die deelnamen aan de taaltoets scoorden gemiddeld een 71.68 op schaal van 1 tot 100, waarmee ze de Amsterdammers (met 71.35) nipt achter zich lieten. In Den Haag was de gemiddelde score 71.27. Education First onderzocht de taalvaardigheid in 100 landen. Opvallend is dat Rotterdam niet alleen nationaal als beste stad uit de bus komt, maar ook internationaal het hoogst scoort. "Op die ranglijst staan meer dan 400 steden en
regio's uit 100 landen", licht Marc Hollander, Country Manager EF Nederland toe. In totaal is voor de EF English Proficiency Index 2019 het taalniveau van 2,3 miljoen mensen wereldwijd gemeten.


Urban city
Rotterdam heeft de uitstraling van internationale allure. 'Manhattan aan de Maas' heeft veel hoogbouw, een wereldhaven binnen de stadsgrenzen, 170 nationaliteiten en moderne architectuur. De urban city is een trekker van jewelste voor toeristen van heinde en verre. Nu blijkt de stad ook nog very good in Engels te zijn. Schepen van over de hele wereld die al eeuwenlang een bezoek brengen aan de Maasstad, grote internationale bedrijven en de
internationale studies aan de Erasmus Universiteit zorgen voor een prima Engelse taalvaardigheid. Op tijd beginnen met Engels onderwijs draagt ook bij aan de Nederlandse prestaties, concludeerden de onderzoekers.


De ranglijst kan ook gerangschikt worden op de twaalf Nederlandse provincies. Geheel in lijn met de Rotterdamse winst komt hier ook Zuid-Holland als beste uit de bus (71.06), op de voet gevolgd door Noord-Holland (70.35) en Gelderland (70.17). Helaas voor de Drentenaren delven zij met gemiddeld 68.08 het onderspit.

Meer berichten