Foto: Patrick van Beek

Filmfeest! Want het gaat goed met de filmsector

 
Rotterdam – Op donderdag 21 november keert het Rotterdams Filmfeest terug met een derde editie. Het evenement is een initiatief van Film Platform Rotterdam in samenwerking met enkele Rotterdamse productiebedrijven, die willen vieren dat het goed gaat met hun sector. Tijdens het feest worden fragmenten van diverse succesvolle lokale producties vertoond op een groot scherm.

De twee voorgaande edities van het Rotterdams Filmfeest brachten een groot deel van de Rotterdamse filmindustrie op de been. Regisseurs, acteurs, componisten, editors; het filmfeest bleek een uitstekende plek om te netwerken en te ontspannen. Om die reden besloten de initiatiefnemers een nieuwe editie op te zetten in Podium Grounds.  

Tijdens het Rotterdams Filmfeest komen muziek en film samen. DJ Willem de Vree zorgt voor de juiste muzikale sfeer, terwijl een VJ de muziek ondersteunt met beelden uit Rotterdamse filmproducties. Daarnaast vindt er een verloting plaats met nuttige en ludieke filmprijzen onder leiding van acteur Eric Bouwman. Ook is er de mogelijkheid voor filmmakers om in contact te komen met specifieke vakgenoten.

De avond zal officieel worden geopend door RTV Rijnmond-hoofdredacteur Ib Haarsma. De regionale zender start begin volgend jaar met het nieuwe programma Rijnmond Filmrol, waarin regionale filmmakers aan het woord komen over hun nieuwste filmproducties. Om de warme band met de filmsector in de vestigingsplaats kracht bij te zetten, heeft Rijnmond zich als hoofdsponsor aan het Rotterdams Filmfeest verbonden.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden