filmpje

Internationale populariteit voor Rotterdamse popgroep The 004

Rotterdam - Deze week bracht de Rotterdamse popgroep The 004 een nieuwe videoclip uit. In de clip is te zien dat fans uit twintig verschillende landen playbacken op hun nummer 'Thank You'.

Groot en klein, naturel en opgedoft, bebaard of onbehaard. Mensen van alle soorten en maten komen voorbij in de compilatievideo om hun beste playback interpretatie van het lied 'Thank You' te laten zien. In het nummer staan mensen uit onder andere Australië, Amerika, Indonesië en de Canarische Eilanden in de spotlight. Om in de clip te komen, moesten fans zichzelf filmen terwijl ze meezongen, playbackten of dansten op het nummer. Dit heeft geresulteerd in een creatieve, bijzondere videoclip (zie onderaan dit bericht).

Ondanks de populariteit in het buitenland, is het op eigen bodem rustig voor The 004. Daar stoort de groep zich naar eigen zeggen niet aan. 'Vriendschap en plezier zijn bij de popgroep belangrijker dan het halen van de top', laat de groep weten.

De bandleden Mike, Kelly en Janet groeiden sinds de middelbare school samen op en maakten op jonge leeftijd al muziek met elkaar. In 2017 dook The 004 de studio in om te werken aan de debuut-EP 'Memories'. De openingstrack werd uitgebracht als benefietsingle voor het Daniel den Hoed Fonds. De tweede EP 'Personal' verscheen eerder dit jaar.

Bekijk het clipje hier:

Meer berichten