'Lady Miles Davis of Europe' viert jubileum in Theater 't Kapelletje

Saskia Laroo
Saskia Laroo (Foto: Ronald Smulders)

Rotterdam - Trompettiste Saskia Laroo viert in 2019 vier mijlpalen: ze staat 40 jaar op het podium, viert 25 jaar Saskia Laroo Band en Laroo Records, én ze presenteert haar nieuwe album Trumpets around the World. Vrijdag in Rotterdam en er zijn nog een paar kaarten.


In Amerika is Saskia Laroo (1959) door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast.
Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken.
Ter gelegenheid van dit jubileum maakt ze een tournee door Nederland.

Op 1 november stond ze nog in het Concertgebouw, op vrijdag 8 november speelt ze in Theater 't Kapelletje, tussen Schiekade 45 en 47. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar: https://theaterkapelletje.nl. De kaarten kosten € 15 en het concert begint om 20.15 uur.

Meer berichten