Theo Maassen - Situatie Gewijzigd. Foto: Erik Smits.
Theo Maassen - Situatie Gewijzigd. Foto: Erik Smits.

De leukste uitjes op Zuid volgens Rotterdam Festivals

Donderdag
7 november

20.30 uur Luxemborg Jazz Night: Dock In Absolute & Pol Belardi's Force
Het pianotrio Dock In Absolute speelt deze avond eigen composities met progressieve jazz, klassiek en rock invloeden, waarna het stokje wordt doorgegeven aan Jazzkwartet Pol Belardi's Force. Entree €13,50.
Lantaren Venster

10.00 uur Taalcafé IJsselmonde
Wil je graag samen met anderen de Nederlandse taal oefenen en ervaringen uitwisselen? Dan zit je hier goed! Je gaat samen met vrijwilligers aan de slag om je taalvaardigheid te verbeteren. Gratis toegankelijk.
Bibliotheek IJsselmonde

Vrijdag
8 november

13.00 uur South Explorer
Culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend programma in Rotterdam Zuid. Gratis toegankelijk.
Diverse locaties

20.00 uur Drumfanfare Excelsior Goes Classic
Alle afdelingen van Excelsior staan deze dag op het podium. De drumfanfare, de Music & Show kids en podiumband Mixxed Up verzorgen een veelzijdig programma. Gratis toegankelijk.
Oude Kerk Charlois

Zaterdag
9 november

11.00 uur Shimmy Shake Festival
Ben jij een ervaren buikdanser of wil jij uitvinden hoe soepel je bent in de heupen? Dan zit je hier goed! Verwacht dansworkshops, shows, demonstraties, een open podium en een gezellige bazaar. Gratis toegankelijk.
Maaspodium

20.30 uur Japanse Meisjes
Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren twee jongens hun eigen theatrale anime waarin ze transformeren in Japanse meisjes. Entree €15.
Theater Walhalla

Zondag
10 november

20.30 uur Are You Famous Around Here?
Een nieuwe voorstelling over het kennen van je authentieke-ik en het effect van social media. In een live vlog gaan Elène Zuidmeer, Katelijne Beukema en Dalith Tempert samen met alle kunstenaars in de zaal op zoek naar aandacht. Vanaf €14.
Theater Walhalla

20.00 uur Theo Maassen – Situatie Gewijzigd
Een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergaan van de witte man. Theo vindt er nou eenmaal het zijne van. Dus hij beklimt het podium en laat zijn gedachten de vrije loop. Vanaf €15.
Nieuwe Luxor Theater

Maandag
11 november

16.00 uur Peppa Pig Live – Verrassingsfeest! (2-6)
Samen met haar broertje George en haar vriendjes viert Peppa een bijzondere dag. De schattige handpoppen, kleurrijke decors en spannende verrassingen maken de voorstelling tot een groot feest. Entree €21.
Theater Zuidplein

Dinsdag
12 november

10.00 uur Workshop 2D-3D
Leer hoe je van een stuk stof een sjaal maakt, zonder naaimachine. Je hebt geen voorkennis nodig, iedereen kan meedoen en er is voldoende materiaal aanwezig. Entree €1.
Bibliotheek Charlois

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden