Youp van 't Hek - Met De Kennis Van Nu. Foto: Bob Bronshoff.
Youp van 't Hek - Met De Kennis Van Nu. Foto: Bob Bronshoff. (Foto: Bob Bronshoff)

De leukste uitjes op de noordoever volgens Rotterdam Festivals

Donderdag
7 november

20.00 uur Youp van 't Hek – Met De Kennis Van Nu
Een 16-jarige scholier informeert bij Youp hoe hij cabaretier kan worden. Youp legt dat voorzichtig uit en blikt met de jongen terug op zijn eigen schuchtere begin. Vanaf €20.
Oude Luxor Theater

20.30 uur Het Beste Van Stille Heldinnen Disco
Luister via een koptelefoon, zoals bij een silent disco, naar de muziek en verhalen van vrouwen die verbindend, uniek en universeel zijn. Entree €10.
Theater Rotterdam Schouwburg

Vrijdag
8 november

11.00 uur Shimmy Shake Festival
Ben jij een ervaren buikdanser of wil jij uitvinden hoe soepel je bent in de heupen? Dan zit je hier goed! Verwacht een gevarieerd programma met dansworkshops voor alle niveaus, shows, demonstraties, een open podium en een gezellige bazaar. Gratis toegankelijk.
Maaspodium

19.30 uur Muziek in Donner - Duo Up-Close
De kracht van dit duo zit in de eenvoud van het spel van de gitaar en de contrabas. Maak je klaar voor een avondje klassieke muziek, Americana, folk-, pop- en Braziliaanse muziek. Gratis toegankelijk.
Boekhandel Donner

Zaterdag
9 november

20.15 uur Marjolein Meijers - Simpel Mooi Bestaan
Marjolein Meijers wordt ook wel de Rotterdamse Brigitte Kaandorp genoemd. Een komische flapuit. Maar ze weet haar publiek ook in het hart te raken. Verwacht Nederlandstalige eigen liedjes in combinatie met ontroerende en komische verhalen. Vanaf €10.
Theater 't Kappeletje

11.00 uur Turn The Tide
Natuurfotograaf Sijmen Hendriks selecteerde speciaal voor het museum een serie foto's van drieteenmeeuwen, stormvogels, genten, alken, zeekoeten, papegaaiduikers, strandplevieren, bonte strandlopers, kanoeten en eiders, die te bewonderen zijn in de Haverhorst Vestibule. Entree €7.
Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Zondag
10 november

14.00 uur Voorbij De Stilte
Sonya Dias en Wayne Modest gaan in gesprek over het Nederlandse koloniale en slavernijverleden en op welke manieren je kunt omgaan met geschiedenis die je emotioneel raakt. Entree €5 (inclusief consumptie).
Wereldmuseum

13.00 uur Comics, Art & Beer
Onder het genot van een speciaalbiertje of een bak koffie kijk je naar de comics, fanzines en kunstwerken die worden aangeboden op deze gratis toegankelijke zondagbeurs.
Rotown

Maandag
11 november

13.00 uur Taalcafé Blaak
Wil je graag samen met anderen de Nederlandse taal oefenen en ervaringen uitwisselen? Dan zit je hier goed! Je gaat samen met vrijwilligers aan de slag om je taalvaardigheid te verbeteren. Gratis toegankelijk.
Bibliotheek Rotterdam

Dinsdag
12 november

15.00 uur Gamen (tot 14 jaar)
Iedere dinsdag staat de Wii en de Xbox klaar zodat jij en je vrienden kunnen gamen. Speel samen een potje Fifa of Mario Kart. Gratis toegankelijk.
Bibliotheek Delfshaven

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden