(Foto: Elisabeth van der Ham)
(Foto: Elisabeth van der Ham) (Foto: )

Concerten, sponsorloop of creatief aan de slag. Dit is er te doen in de stad!

Sponsorloop Sint voor Kint
Kralingen - Wil je dat kinderen in armoede ook een kado kunnen krijgen met Sinterklaas? Loop dan mee met de Sponsorloop voor benefietactie Sint voor Kint! Op 9 november wordt er een sponsorloop rond de Kralingse Plas georganiseerd voor Sint voor Kint! Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen! Volwassenen lopen een rondje rond de Kralingse Plas van 5 km. De kinderen lopen kleine rondjes, daarnaast zijn er voor hun pannenkoeken en schminken! Geef je op als deelnemer via sintvoorkint2019@gmail.com! Kijk voor meer informatie op www.sintvoorkint.nl! zaterdag 9 november 15.00 uur. Sponsorloop voor benefietactie Sint voor Kint op 9 november 2019.

Kleding repareren
Kralingen - Hoe goed kleding ook gemaakt is, het kan kapot. Maar vaak is het weer te repareren. Door jou dus. Met de hand. Zichtbaar of (min of meer) onzichtbaar. Bij deze workshop neem je zelf kleding mee die hersteld moet worden. Met de naaicoach bekijk je op welke manieren dat zou kunnen en jij kiest dan hoe je het gaat doen. Basismaterialen zijn aanwezig. Als je iets bijzonders wil, bv. een patch of een bepaalde stof, dan neem je die zelf mee. donderdag 7 november 14.00 tot en met 16.00 uur. Kralingse Plas, bij het strandbad Langepad.

Mozaïeken!
Charlois - Maak een mooi geheel van kleine steentjes: kom mozaïeken in de bibliotheek! Onder begeleiding leer je hoe je stukjes bij elkaar zoekt en in elkaar puzzelt om iets moois te creëeren. Deze workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar. De workshop wordt gegeven door grafisch atelier Het HogeDRUKgebied. Samen met de bibliotheek wil deze organisatie jou kennis laten maken met taal, kunst en creatieve technieken. Toegang: gratis. Aanmelden: via de website of aan de balie van de bibliotheek. woensdag 13 november 14.00 tot en met 15.30 uur Bibliotheek Charlois Clemensstraat 111. www.bibliotheek.rotterdam.nl

Orgelconcert Bart Jacobs
Charlois - Zaterdag 9 november speelt gast organist Bart Jacobs op het historische Hess orgel uit 1784 in de Oude Kerk orgelwerken vanuit het thema '"Sonates en Concerti", met muziek van o.a. J. S. Bach, G. F. Handel, C. Ph. E. Bach en F. Mendelsohn. Bart Jacobs is organist van het Brusselse kathedraalkoor, organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel en organist van het ensemble Vox Luminis en het barokorkest Les Muffatti. Kerk open: 19.30u, start concert: 20.00u. De toegang is gratis (er is een collecte). zaterdag 9 november 20.00 uur Oude Kerk Rotterdam Charlois Charloisse Kerksingel 35.

Excelsior goes Classic
Charlois - Drumfanfare Excelsior gaat helemaal uit haar comfort-zone. Dit concert staat in het teken van klassiek en klassiekers. Samen met het orgel van de Oude Kerk en enkele zangers zal zij in wisselende samenstelling bekende en minder bekende nummers ten gehore brengen. Op het programma staan o.a. klassieke werken als de Bolero en Rondo ala Turca, maar ook een klassieker als Don't cry for me Argentina. De medewerkende zangers Anita van der Donk, Regilio Starke en Ingej@n staan garant voor een vocale bijdrage op hoog niveau. De toegang is gratis, waarmee de 91-jarig muziekvereniging deze muzikale avond voor iedereen toegankelijk wil houden.
vrijdag 8 november 20:00 uur Oude Kerk Rotterdam Charlois Charloisse Kerksingel 35

Blije Bijen Bollenactie
Blijdorp - Heb je een geveltuin, boomspiegel, schaal of stuk plantsoen in zelfbeheer? Kom dan naar de Stadskwekerij en je krijgt prachtige gratis bollen waarmee je jezelf, de buren én de bijen blij maakt in het vroege voorjaar. Komen je buren ook voor deze actie in aanmerking? Kom dan samen, dan krijg je extra bollen. Wanneer? Zaterdag 9 november 10 - 13 uur Stadskwekerij De Kas Van Beuningenstraat 22 zaterdag 9 november 10.00 tot en met 13.00 uur.

Nooit te oud om te leren!
Alexander - Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een collegereeks vroeg Romeinse geschiedenis, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges. Het eerste college heeft de titel 'sagen en legenden omtrent de Romeinse ontstaansgeschiedenis'. Al deze verhalen zijn vastgelegd in de prachtigste schilderijen en beelden die wij samen zullen bekijken. Toegang: Gratis voor leden, niet-leden betalen € 1,50 voor een kopje koffie. Tickets: Aan de balie van de bibliotheek of via de website. Bibliotheek Ommoord Briandplaats 21 donderdag 7 november 13.00 tot en met 14.00 uur.

'Nod' Stewart in IJsselmonde
Ijsselmonde - Op zaterdag 9 november bij Bluespodium L'Esprit een optreden van Nod Stewart & the Faces. Nagenoeg alle hits die Rod Stewart met The Faces en solo op zijn naam schreef komen tijdens deze tribute aan bod. Een feest der herkenning is in ieder geval gegarandeerd. Entree 8,50 euro, voor leden 6 euro, aanvang optreden 21.00, zaal open 20.00 uur. Bluespodium L'Esprit, Wendeldijk 25 te Rotterdam IJsselmonde, meer informatie op www.lesprit.nl zaterdag 9 november 20.00 uur

Top Tot Teen Verwenmarkt
Nesselande - Op zondag 10 november wordt in het Huis van de Wijk De Kristal in Nesselande een Van Top Tot Teen Verwenmarkt georganiseerd. Op deze markt kan iedereen die zichzelf extra aandacht en zorg wil geven (zoals mantelzorgers en vrijwilligers), zich uiterlijk en innerlijk laten verwennen zondag 10 november 11.00 tot en met 17.20 uur. De Kristal in Nesselande.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden