Danseres Eliana Hofmann gooit de heupen los. Tijdens het Shimmy Shake Festival komend weekend in het Maaspodium komen alle buikdansvarianten voorbij! (Foto: Jean van Lingen)
Danseres Eliana Hofmann gooit de heupen los. Tijdens het Shimmy Shake Festival komend weekend in het Maaspodium komen alle buikdansvarianten voorbij! (Foto: Jean van Lingen) (Foto: )

Polynesisch en Afrikaans heupwiegen op Shimmy Shake

Rotterdam - Het Shimmy Shake Festival zet komend weekend dansende vrouwen in de spotlights! Op 8, 9 en 10 november vormt het Maaspodium wederom het decor voor hét festival in Europa voor Tribal en Fusion Buikdans. Denk daarbij aan dansvormen die verwant zijn aan het klassieke oosterse buikdansen, gipsy en de Indiase dans.

Tijdens het Shimmy Shake Festival staan oer-vrouwelijke bewegingen centraal: het dansen met buik en heupen. Verschillende stijlen worden gemixt, waaronder op deze editie Polynesisch en Afrikaans heupwiegen en de Amerikaanse 'LGBT dansstijl' genaamd Waacking. Het festival biedt een gevarieerd programma aan voorstellingen, workshops en buikdansbelevenissen voor een breed publiek. Toegang tot de gezellige Funky Foyer met open stage, bazaar en verschillende activiteiten is gratis.

Grote namen
Door de goede reputatie in Europa trekt het Shimmy Shake Festival ook de nodige grote namen uit de Tribal Fusion buikdanswereld, zoals Patricia Zarnovican (Slovenië), Leocadia (Duitsland) en onze nationale ster Tjarda van Straten. Piny en Leo hebben een urban dance-achtergrond en verweven technieken als Pop & Lock fijntjes met buikdans. Danseres Kira Habibi Lal (Oekraïne) heeft een spectaculaire beheersing die dansers uit Oost-Europa kenmerkt en betovert met haar bijzondere esthetiek en kostuums.

Arabische vibes op de bazaar
Ook dit jaar kun je weer struinen over een gezellige bazaar waar hapjes, drankjes en buikdansattributen te krijgen zijn. Op zaterdag 10 en zondag 11 november kun je struinen langs verschillende kramen met sieraden, kleding en accessoires in buikdansstijl. Geniet de hele dag van buikdansers en buikdansvariaties op het open podium, onder het genot van een drankje of hapje in de lounge. Heb je de smaak te pakken, dan kun je diverse workshops volgen.

Het Shimmy Shake Festival is 8 t/m 10 november bij Maaspodium, Sint-Jobsweg 3. Alle info vind je op shimmyshake.org.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden