Ynel Regalo is Miss Travestie Holland 2019 - Holland's Best Dragqueen 2019  Foto: Annette Collomb /AC-Fotografie
Ynel Regalo is Miss Travestie Holland 2019 - Holland's Best Dragqueen 2019 Foto: Annette Collomb /AC-Fotografie (Annette Collomb/AC-Fotografie)
filmpje

Hollands beste dragqueen woont gewoon in Rotterdam!

Rotterdam -  "Het feit dat ik die kroon heb gewonnen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het gaat me om de boodschap." Ynel Regalo, in het dagelijks leven bekend als Arnold-Gerard Roobol (40), heeft het even moeten laten bezinken, maar klinkt er nu vrij nuchter onder. Op 20 oktober werd zij tot Miss Travestie Holland 2019 gekroond in Villa Thalia.

door Nynke Vermaat

Ynel wist publiek en jury te raken met haar krachtige playback act van het nummer 'Proud', waarmee Tamara Todevska (Noord-Macedonië) dit jaar meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Zelfs haar eigen teamleden op het podium hielden het niet droog. Ze werd vergezeld door twee mannen en vier transvrouwen. (Bekijk ook het filmpje onderaan dit bericht.) 

Ynels boodschap draait om trots. "Samen bruggen bouwen, samen sterk en samen trots! Binnen en buiten onze LHBTQI+ gemeenschap."

Officieel is haar titel 'Miss Travestie Holland 2019 - Holland's Best Dragqueen 2019'. Jaarlijks organiseert Stichting Pink Promiss de strijd om deze titel. Ynel plaatste zich voor de finale door eerder dit jaar de titel "Miss Bonaparte 2019" in café Bonaparte te winnen. Via dit platform wil Ynel aan iedereen duidelijk maken dat je echt trots mag zijn op wie je bent, wat je bent en hoe je bent.

Het is niet te zeggen wat iemand 'de beste' dragqueen maakt, volgens Ynel. "Het is een kunstvorm. De kunst van het transformeren en hoe je jezelf neerzet op een podium. Het is voor mij persoonlijk een alter-ego, gericht op entertainment, maar waarmee je ook een boodschap kunt overbrengen."

In haar vrije tijd geeft ze workshops aan mensen uit de LHBTQI+ gemeenschap om ze te helpen bij hun zoektocht. Kijk hiervoor op ynelregalo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden