Foto:
Columns

Columnist Rachid Benhammou biedt zijn woning te huur aan: 10.000 euro per nacht

Rotterdam - Onze columnist Rachid Benhammou wil in mei 2020 de gekte rond het Eurovisie Songfestival ontvluchten. Hij zit in die periode veel liever in Parijs met zijn liefje. Dus heeft hij iets verzonnen. Voor 10.000 euro per nacht verhuurt hij zijn huis. En dan slaap je vlakbij Rotterdam Ahoy. 'Ik ben benieuwd welke debiel hier intrapt.'

'Eigenlijk was het de bedoeling om deze column vanaf een romantisch terrasje in Parijs te tikken. Wekenlang verlangde ik ernaar om mijn tweede favoriete stad ter wereld weer te bezoeken. Ik zag het al helemaal voor me; zittend op het terras van Les Deux Magots, waar ik menig gedicht of verhaal heb geschreven. Maar dan nu een column. Over de liefde. Maar door omstandigheden moest ik in mijn eigen stad blijven. De trip naar de stad van de liefde ging niet door en ik moest het doen met mijn eigen vertrouwde keukentafel.
Terwijl ik mijn liefdeswoorden zorgvuldig uitzocht, werd ik afgeleid door het zoveelste vervelende krantenartikel over het Eurovisie Songfestival, waar je de laatste weken mee doodgegooid wordt. In Rotterdam rijzen de kosten voor een overnachting tijdens dat nagemaakt feestje de pan uit. Het zal u niet ontgaan zijn. Hotels rekenen zich schathemeltje rijk en particulieren bieden hun woning aan voor woekerprijzen. Dit bericht ging over het feit dat een appartement, recht tegenover Ahoy, aangeboden werd voor maar liefst zes duizend euro per nacht. Laat het even op u inwerken. Z.E.S. D.U.I.Z.E.N.D. euro.
Ik heb helemaal niks met het Songfestival. Ik vind er geen reet aan. De muziek niet, de entourage niet, de mensen niet, het overdreven gedoe niet en vooral de gekte eromheen niet. Toen bekend werd dat Rotterdam het festival mocht organiseren, heb ik een besluit genomen.
Ik heb besloten dat ik, in de periode waarin de halve wereld live getuige is van ontiegelijk slechte performances, elders zal verblijven. En aangezien mijn tripje van afgelopen week naar Parijs niet doorging, wil ik nu iets uitproberen: bij deze bied ik ook mijn woning aan, in de buurt van Ahoy. Maar dan voor TIENDUIZEND euro per nacht. Dan kan ik in diezelfde periode de gekte ontvluchten en met mijn liefje naar Parijs gaan. En heel veel geld uitgeven. Want dat doe je als je verliefd bent. Ik ben benieuwd welke debiel hier intrapt.'

Rachid Benhammou is cultureel ondernemer en freelance journalist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden