World Trace Center Rotterdam gezien vanaf de hoek Coolsingel - Meent
World Trace Center Rotterdam gezien vanaf de hoek Coolsingel - Meent (Foto: Gerrit Vermeulen)

Renovatie World Trade Center Rotterdam maandag van start

Rotterdam - Het World Trade Center Rotterdam wordt opgeknapt. De grootschalige renovatie van de gevel gaat maandag 28 oktober van start. Kozijnen worden vernieuwd, de gevel gereinigd en het glas vervangen voor een duurzamere variant. De keuze voor deels zonwerend glas levert een CO2 besparing op van maar liefst 30 ton per jaar. Daarnaast zorgen de monumentaal ogende kozijnen voor een aantrekkelijk straatbeeld. De werkzaamheden starten aan de Meentzijde. Winkels blijven gewoon bereikbaar.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het masterplan om WTC Rotterdam toekomstbestendig te maken. Het voormalige beursgedeelte van WTC Rotterdam dateert uit 1939-1940. Het is een van de weinige vooroorlogse gebouwen die de stad rijk is. Bij de renovatie van de gevel wordt niet alleen gekeken naar het behouden van de monumentale uitstraling.

"Doordat we flink inzetten op duurzaamheid, houden we ook rekening met de toekomstige generaties die gebruik gaan maken van dit Rotterdams icoon" aldus Eveline van Steenbergen, Managing Director van World Trade Center Rotterdam. Hoewel de laagbouw van WTC Rotterdam als Rijksmonument niet verplicht is een energielabel te hebben, zet eigenaar Bouwinvest zich in voor een verduurzamingsslag. Zo krijgen de kantoren zonwerende beglazing en worden de aluminium kozijnen allemaal vernieuwd. Daarnaast wordt de gevel flink opgeschoond. De gevelrenovatie aan de Meentzijde wordt naar verwachting binnen vijf maanden afgerond, waarna ook de gevel aan de kant van Rodezand en de Coolsingel worden aangepakt.

Later wordt onder meer de hoofdentree aan de kant van de Koopgoot compleet vernieuwd en gemoderniseerd. Ook van binnen ondergaat het entreegebied een flinke metamorfose. Huurders worden voorzien van meer faciliteiten, zoals een bedrijfsrestaurant en citygym. Bezoekers van Rotterdam kunnen na de verbouwing zelfs overnachten in het gloednieuwe hotel.

Meer berichten