Oscar Romeroschool opgeknapt en klaar voor de toekomst

Rotterdam - Wethouder Said Kasmi heeft donderdag de gerenoveerde basisschool Oscar Romero in Crooswijk geopend. Dit gebouw uit 1985 is een van de eerste duurzame scholen die is opgeleverd. Het schoolgebouw is vanaf begin 2018 tot en met de zomervakantie 2019 aan de buitenkant en van binnen gerenoveerd. Het is getransformeerd in een nieuw modern en toekomstbestendig gebouw.

Op 1 september opende de Oscar Romeroschool de deuren. Tijdens de renovatie zijn onder meer de verwarming, ventilatie en verlichting is gemoderniseerd en op het niveau van deze tijd gebracht, zodanig dat het ook aan de kwaliteitseisen frisse scholen van de GGD voldoet. Daarnaast heeft een moderniseringsslag plaatsgevonden: moderne lokalen, nieuw meubilair en een nieuwe ingang met een mooie brede trap naar de eerste verdieping. Bij de inrichting zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Het schoolbestuur, de directie, de ouders en de kinderen zijn vol lof over hun "nieuwe school'.

De Oscar Romeroschool stond hoog op de lijst met vijftig aandachtspanden van het integraal huisvestingsplan 2015-2019. Dit is een meerjarenplan waarin de vijftig onderwijspanden staan die het eerst aan vervanging of vernieuwing toe zijn. Hiervoor heeft de gemeente destijds 260 miljoen beschikbaar gesteld. De Oscar Romeroschool is de eerste duurzaam gerenoveerde school die is opgeleverd. De totale renovatie heeft 3,3 miljoen euro gekost. De gemeente heeft hier 3 miljoen euro aan bijgedragen en schoolbestuur RVKO drie ton.

Van de 50 projecten opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan 2015-2019 zijn er 36 in voorbereiding, uitvoering (zie hieronder) of reeds opgeleverd. Even op een rijtje:

In 2018 opgeleverd:

OBS De Tuimelaar

Melanchton Kralingen

In 2019 opgeleverd:

Noodlokalen park16hoven

Oscar Romero

Projecten in uitvoering:

Renovatie van Poortgebouw Zuidergymnasium

Nieuwbouw van Praktijkcollege Zuidwijk. Oplevering wordt het eerste kwartaal van 2020 verwacht.

Uitbreiding van De Bergse Zonnebloem. Oplevering is eind 2019 gepland.

Sloop en nieuwsbouw van De Sleutel. Voor schooljaar 20/21 is de oplevering gepland.

Sloop/nieuwbouw van de Fatimaschool. Oplevering gepland in de zomer van 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden