De Rotterdamse wethouder van armoedebestrijding, Michiel Grauss was erg onder de indruk.
De Rotterdamse wethouder van armoedebestrijding, Michiel Grauss was erg onder de indruk. (Foto: Pim Geurts)

Kinderen bedenken droompaleis voor mensen die in armoede leven

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

‘Bedenk oplossingen voor armoede in onze stad.’ Die vraag kreeg klas 7c van de Albert Schweizerschool (Rotterdam-Overschie) op donderdag 17 oktober, wereldarmoededag.

De school was benaderd door Stichting Camping Onbestemd, die samen met de gemeente Rotterdam naar nieuwe invalshoeken zoekt in het kader van armoedebestrijding.

‘De kinderen waren super betrokken, ze sloegen zelfs hun pauze over’, vertelt adjunct-directeur Ingeborg Pleijsier. ‘Zo bedachten ze een app waarin ze hun kleding konden aanbieden aan minder bedeelde kinderen. Ze maakten een plan waarbij eten niet eerst naar de voedselbank gaat, maar na sluitingstijd wordt aangeboden in de supermarkt, én ze verzonnen een droompaleis waar armere mensen eens lekker konden relaxen.’

De kinderen presenteerden hun plannen aan de Rotterdamse wethouder van armoedebestrijding, Michiel Grauss. ‘Hij bezocht onze school en was erg onder de indruk. Vooral het plan van de supermarkten ontroerde hem. Hij gaf aan dat er al vergaande plannen zijn om dit uit te voeren.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden