Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november is ook de hiphopvoorstelling B-BOY van Maas theater te zien tijdens het Hiphopweekend
Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november is ook de hiphopvoorstelling B-BOY van Maas theater te zien tijdens het Hiphopweekend (Foto: Guido Bosua)

Rotterdamse talenten en legendes bij Hiphopweekend in het Maaspodium

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november is het Hiphopweekend in het Maaspodium. Laat je drie dagen lang inspireren door de rijke hiphopcultuur met dans, theater en film. Op de openingsavond vrijdag 1 november is er een Meet-Up waarbij ieders mening over en visie op hiphop gehoord mag worden. Het hele weekend is er ook een DJ, ruimte om te freestylen, en natuurlijk hiphopvoorstellingen van Rotterdamse talenten en legendes als Lloydscompany en Giorgio Costa.

Meet-Up
Onder leiding van een moderator worden tijdens de Meet-Up op vrijdag 1 november met een aantal gastsprekers waaronder Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, relevante, actuele hiphopthema’s besproken. Vragen als: “Wat betekent hiphop voor jou? Is breakdance kunst of topsport?” komen aan bod. En er wordt dieper ingegaan op de kansen voor hiphopculture en urban arts in de Nederlandse podiumkunsten. De Meet-Up is voor iedereen toegankelijk. Om zeker te zijn van een plek kan men zich voor de Meet-Up aanmelden via maaspodium.nl/hiphopweekend.

Hiphopvoorstellingen
Aansluitend aan de Meet-Up op vrijdagavond 1 november is de dubbele voorstelling BLANCO preview van b-boy talenten Simon Bus en Shane Boers. Diezelfde avond speelt ook de succesvolle breakdance performance B-BOY van Maas theater en dans die tevens op zaterdagavond te zien is. Speciaal voor 4-plussers is er op zaterdagochtend 2 november de voorstelling Hip Hop Hoera The Remix, een speelse uitnodiging vanuit de aantrekking èn de sociale waarden van de hiphopcultuur. Zaterdagavond presenteert Rotterdams danstalent Giorgio Costa bekend van onder andere So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle zijn voorstelling ingesprekmetmezelf. Zondag 3 november is de voorstelling RESPECT te zien van Lloydscompany, opgericht door Lloyd Marengo, Rotterdams danslegend als het gaat om hiphop dans. Het Hiphopweekend wordt afgesloten met From the streets to the seats van Fractal Dance Collective, een autobiografische documentaire en performance over de highs en lows van het performen op straat en de weg naar het theater.

Hiphop en Maas
Jolanda Spoel, hoofd Maaspodium en programmering over het Hiphopweekend: “Hiphop past bij ons jonge publiek en bij de grootstedelijke programmering van het Maaspodium. Bij Maas onderzoeken we altijd hoe ons materiaal resoneert in de stad, hoe het communiceert met de stad en het Hiphopweekend sluit heel goed aan bij Rotterdam.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden