Foto: Politie Charlois

Wat de politie zoal vindt bij controles in kluisjes op school

Rotterdam - De politie doet er van alles aan om de hevig oplaaiende strijd tussen groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde de kop in te drukken. De jongeren zelf zijn vaak bekend bij de politie, er is contact met ouders en scholen en er wordt extra gecontroleerd op straat en in het openbaar vervoer. De politie laat ook weten met grote regelmaat controles uit te voeren in kluisjes op scholen. Er worden onder meer messen, drugs, vuurwerk en gereedschap gevonden. Wie illegale spullen in z'n kluisje heeft, kan rekenen op een proces verbaal en loopt het risico van school gestuurd te worden.

In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief met daarin een aantal vaste kernleden. De kring hierom heen wisselt. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar. Groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde die elkaar opzoeken om te vechten, het speelt al langer, maar deze week liep het wel heel erg uit de hand.

Vrijdagavond was er een integrale actie van de gemeente Rotterdam, het jongerenwerk en de politie. In verschillende wijken in Charlois en IJsselmonde, maar ook rondom knooppunten van het openbaar vervoer. Er werd één mes onbeheerd aangetroffen op straat, er is daarbij geen arrestatie verricht. In de loop van de avond zijn 25 jongeren gecontroleerd. Met zes van hen is wat uitgebreider gesproken omdat zij al eerder op de aandacht van de politie mochten rekenen. Ook met hun ouders is gebeld. De politie heeft ook contact met de scholen waarop de jongeren zitten. 

Afgelopen donderdag was het flink raak. Toen werden er twee jongens neergestoken. Zes jongens werden aangehouden.Vier jongens, die geen ID-bewijs bij zich hadden, zijn inmiddels heengezonden. Twee zitten er nog vast. Een jongen van 19 jaar voor het beledigen van een toezichthouder en een jongen van 16 jaar voor betrokkenheid bij het steekincident. Hij is tevens een van de slachtoffers die nog in het ziekenhuis ligt. Het andere slachtoffer, een 17-jarige jongen, is door een Mobiel Medisch Team behandeld op de Diepenhorst en naar het ziekenhuis gebracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden