Foto:

Meester Baarsschool bestaat 80 jaar!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!


Op 30 oktober vieren kinderen, ouders en personeel van de Meester Baarsschool in IJsselmonde uitgebreid dat hún Meester Baarsschool 80 jaar bestaat. De school opende haar deuren in 1939 onder de naam H.H. Cosmas en Damianusschool met 81 leerlingen en 2 leerkrachten.

In de loop der jaren hebben er grote veranderingen plaatsgevonden. Zo werd de naam van de school in 1968 vernoemd naar de eerste hoofdmeester mijnheer Baars, die in dat jaar afscheid nam van de school. De vorm van het onderwijs is veranderd van klassikaal onderwijs naar jenaplan en de school is uitgebreid met een inpandige peuterspeelzaal ‘t Donderkopje. Inmiddels telt de school 346 leerlingen, 55 peuters en telt het team 35 personen.

In het schoolgebouw op de eerste verdieping is een echte tentoonstelling ingericht. De geschiedenis van de Meester Baars wordt hierin op een fantastische manier met veel foto’s en documentatie weergegeven.

U bent vanaf 31 oktober op schooldagen na 15.00 uur hartelijk welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Deze blijft staan tot 21 november.

Adres: Koninginneweg 228, Rotterdam.

Info meesterbaars.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden