de nieuwe hokken
de nieuwe hokken (Foto: Dierenambulance Rotterdam)

Goed nieuws voor Dierenambulance: noodopvang en nieuwe auto

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via dehavenloods.nl. Alle Rotterdammers kunnen daar een bericht met foto plaatsen!

Sinds in juli 2018 de Dierenbescherming het asiel in Rotterdam gesloten heeft, hebben de bewoners van onze grote stad een probleem en dat is wanneer onze geliefde huisdieren zoekraken geen faciliteiten zijn om de dieren op te vangen. Tot nu toe werden de opgevangen dieren buiten de stad geplaatst o.a. in Spijkenisse, Dordrecht, Vlaardingen en Gouda, als je geen eigen vervoer hebt is het een probleem om jouw lieveling weer op te halen.

Gelukkig is er nu een noodoplossing, Dierenambulance Rotterdam (DAR) heeft nu een noodopvang waar de dieren 24 uur worden opgevangen, er worden foto’s gemaakt en geplaatst op Amivedi en Facebook. Dat alles voor het dierenwelzijn, ze krijgen aandacht, een schoon hok en water. Deze maatregel heeft ervoor gezorgd dat er al veel dieren herenigd zijn met hun eigenaar. Na 24 uur als er geen eigenaar zich aanmeldt worden de dieren overgedragen aan de Dierenbescherming. Even voor de duidelijkheid, de DAR verzorgd alleen gevonden en/of gewonden dieren die ze zelf ophalen, om ze te herenigen met de eigenaar.

Nog meer goed nieuws, het harde werk van de DAR heeft zijn vruchten afgeworpen! Want binnenkort kunnen ze een 2de ambulance aanschaffen en dat door de ontvangst van een mooi bedrag van de Vriendenloterij en de inzet van een goed team van vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd deze mijlpaal te bereiken. Laten we hopen dat met deze inzet nog meer goede dingen richting de DAR komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden