Volle Voorleestram tijdens Kinderboekenweek in Rotterdam

Rotterdam - Meer dan 125 jonge lezertjes hadden zich opgegeven voor de Voorleestram van de RET op 9 oktober. In het kader van de Kinderboekenweek met als thema "Reis mee" las Joris Lutz het boek 'Fred en het geheim van de haven' voor en zong de 10 liedjes uit het boek tijdens een lange rondrit door Rotterdam.

80 gelukkige kinderen en hun begeleiders werden ingeloot voor de unieke voorleestour door de stad. Hoofdpartner RET stelde de Fred-tram speciaal voor dit doel beschikbaar.

'Fred en het geheim van de haven' is een muzikaal avontuur voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders. Niet alleen een boek, maar ook liedjes, een luisterboek, voorstellingen (mini-musicals) en bovendien een app waarbij de lezertjes met behulp van Augmented Reality (AR) in het echte Rotterdam kunnen speuren naar het geheim van de haven…

Het boek is de opvolger van 'Fred en de haven' en heeft weer een spannend verhaal van Bram Klein, spetterende nieuwe liedjes door Bart Wijtman en Joris Lutz en prachtige illustraties en game design van Sebastiaan de Ruiter. Maikel Coomans van MUST SEE verzorgde de app en AR.

Met het boek kun je de gratis Fred-app downloaden en activeren en je hoort het verhaal en de liedjes voorgelezen en gezongen door Joris Lutz. Daarna kan je met Augmented Reality op de smartphone via vier locaties op zoek naar het geheim in het echte Rotterdam…

Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd op 28 augustus 2019 aan Jean-Paul Duurland, marketing manager van de RET, tijdens de presentatie in de speciale RET-Fred-tram door Rotterdam.

 
 

Meer berichten