De zeven mannen van Het Sluisje worden herdacht

Rotterdam - Vrijdag 11 oktober worden de zeven gevallenen van Het Sluisje herdacht. Op Het Sluisje - grondgebied van Rotterdam - werden op 11-10-1944 zeven onschuldige mannen omgebracht door de Duitsers als wraakactie voor de dood van een Duitse soldaat die onder verdachte omstandigheden omkwam.

Het Sluisje ligt nu onder het asfalt van de A15, maar is een bekende plek geworden door het geanonimiseerde boek De Vergelding van Jan Brokken dat geheel gaat over de zeven mannen van Het Sluisje (Rotterdam/Rhoon). Aanstaande vrijdag, 75 jaar na de standrechtelijke executie, worden deze mannen herdacht. Vrijdag komt ook het boek De zeven mannen van Het Sluisje uit, dat de gebeurtenissen beschrijft vanuit het perspectief van de familie. Het is geschreven door Bert Euser, die het historisch vooronderzoek voor Jan Brokken heeft gedaan.

Hoewel het Sluisje Rotterdams grondgebied was, wordt de herdenking gehouden in het nabijgelegen Rhoon. 's Middag eerst in besloten kring met de nabestaanden, om 19.00 uur in een grotere kring in aanwezigheid van de burgemeester, het 4-5-mei-comité e.a. Bert Euser zal tijdens die bijeenkomst een lezing houden en de namen noemen van de zeven mannen.

Kijk hier voor meer informatie over het nieuwe boek.

Meer berichten