Blije medewerkers met het gouden zeepaardje.
Blije medewerkers met het gouden zeepaardje.

Het Van Maanenbad uitgeroepen tot beste zwembad van Nederland!

Rotterdam - Tijdens de Zwembadbranche-dag in Utrecht werden dinsdag de jaarlijkse awards uitgereikt voor zwembaden die zich in positieve zin onderscheiden. Sportfondsen Rotterdam Noord, beter bekend als het Van Maanenbad, won voor de tweede keer op rij de award voor 'Beste zwembad van Nederland'.

De Zwembadbranchedag is er voor alle medewerkers uit de zwembaden. Er staan bedrijven die hun producten aanprijzen, er is een technisch ontbijt voor de technisch medewerkers en workshops voor zwemonderwijzers en leidinggevende. Aan het einde van de dag worden de Zwembadbranche Awards uitgereikt. De award is een beeldje van een goud zeepaardje. Het zeepaard is het enige visje met een nek is een opvallende verschijning onder water. Het kan rechtop zwemmen, zich net als een kameleon aanpassen aan zijn omgeving en zelfs licht geven in het donker. De zeepaardjes zijn daarmee op vele fronten uitblinkers.

Voor een award komen in aanmerking zwembaden die op basis van klantbeoordelingen hoog scoren. 'Dat is het mooie van deze awards' zegt manager van het Van Maanenbad Jan Pott. 'Geen internetstemming of facebookactie maar een cijfer gegeven door de zwemmers zelf'. Met een rapportcijfer van 8,9 bleef het Rotterdamse Van Maanenbad, Laco Hoogerheide en zwembad Het Kikkerfort uit Breukelen nipt voor. 'We zijn blij met zo'n hoog cijfer, zelfs nog iets hoger dan vorig jaar toen we de award ook wonnen' aldus de blije zwembadmanager. 'Afgelopen maanden konden bezoekers van het zwembad een uitgebreide beoordeling invullen waarbij ze een cijfer gaven voor onder meer: gastvrijheid, hygiëne en veiligheid. 'We doen ons best en dat zie je in de beoordelingen terug. Maar ook bij ons gaat het wel eens mis en is er iets niet zo schoon dan je wel zou willen of hebben bezoekers klachten over onze dienst verlening. De kunst is, om dat wat er niet goed gaat zo snel en goed mogelijk op te lossen. Zo wordt een opgelost probleem juist een stukje reclame voor het zwembad' vertelt Pott.

De afgelopen drie jaar stond het Van Maanenbad in de Top drie van beste zwembaden waarvan de laatste twee keer op plek één. "We gaan gewoon door waar we dagelijks mee bezig zijn hier in het zwembad. Dat is vooral onszelf zijn en doen wat we leuk vinden. Blijkbaar is dat de formule om het beste zwembad van Nederland te zijn en te blijven.'

Meer berichten