Duikers knippen het lint door tussen de haaien in het haaienbassin.
Duikers knippen het lint door tussen de haaien in het haaienbassin. (Foto: Vincent van Dordrecht)

Opening Haaienzaal Diergaarde Blijdorp gebeurde écht tussen de haaien...

Rotterdam - Vandaag was de opening van de vernieuwde Haaienzaal, een zaal in Diergaarde Blijdorp voor feesten en partijen. In het haaienbassin knipten twee duikers het lint door, tussen de haaien! Voor genodigden was zelfs een kijkje achter de schermen mogelijk.

Goed zichtbaar door de spectaculaire, 7,5 meter lange glazen wand van de zaal waagden twee professionele duikers zich tussen de talloze haaien, barracuda's en zeeschildpadden in het Atlantische Zeebassin. Onder water knipten zij feestelijk het lint door waarmee de Haaienzaal na een renovatie van enkele maanden weer geopend is. Onder de naam Roze Bubbels & Haaien volgde er een bruisend 'Haai-Society' event voor relaties en genodigden in samenwerking met het Rotterdamse pr-bureau MissPublicity die in het teken stond van bijzondere ontmoetingen.

Achter de schermen

Oceanium vakgroephoofd Mark de Boer vertelde hoe het er allemaal achter de schermen aan toegaat in het Oceanium. "Onze haaien worden drie keer per week gevoerd. Dit wordt ongeveer gedaan door acht verzorgers, zo kan iedereen kijken of alle dieren wel genoeg te eten krijgen. Anders zouden alleen de snelste haaien van het bassin wat te eten krijgen."

Hoe het er nog meer aan toe gaat achter de schermen bij de haaien van Diergaarde Blijdorp is volgende week te lezen in De Havenloods!

Meer berichten