Wethouder Bert Wijbenga en Nina Hooimeijer, exploitant van BIRD en bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland.
Wethouder Bert Wijbenga en Nina Hooimeijer, exploitant van BIRD en bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland. (Foto: Gemeente Rotterdam)

Rotterdamse horeca stopt sneller met schenken aan dronken klanten

Rotterdam - Een nieuwe campagne moet het doorschenken van alcohol aan dronken personen aanpakken. Vanaf deze week kun je in 28 deelnemende Rotterdamse zaken meteen zien dat je daar geen alcohol meer krijgt als je dronken bent.

Wethouder Bert Wijbenga hing maandagmiddag 7 oktober samen met Nina Hooimeijer, exploitant van BIRD en bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland, de eerste poster op van de campagne 'Stop op tijd. Wij schenken niet door.'

Het barpersoneel van de 28 deelnemende zaken is onder meer getraind in het herkennen van dronkenschap en het weigeren van alcohol aan dronken klanten. Ook treden de toezichthouders op als coach voor barpersoneel om hen te helpen.

De deelnemende horecazaken zijn: Villa Thalia, De Vrienden Live, Café Beurs, Get Back, Après Skihut, VIP Room, Scharrels en Schuim, Café Plein, Café 't Fust, Coconuts, Cornelis, Bokaal, Weena, Fontein, De Gele Kanarie, Annabel, Vibes, Stalles, Juke Joint, Reverse, Nora, Hugh, NRC, Club Vie, Bird, Worm, De Witte Aap en Wijnbar 1nul8.

Zie ook de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten