Tijdens de herfstvakantie kun je een reguliere vaartocht make maar er zijn ook veel extra activiteiten voor kinderen.
Tijdens de herfstvakantie kun je een reguliere vaartocht make maar er zijn ook veel extra activiteiten voor kinderen. (Foto: )

Coole technische proefjes en op expeditie in Futureland

Rotterdam - Naast het vaste programma met bustours en vaartochten door de modernste haven van Europa, staan er in Futureland veel extra's op het programma tijdens de herfstvakantie. Jonge bezoekers kunnen coole technische proefjes doen, container-kijkdozen maken of op fossielenexpeditie naar het Maasvlaktestrand.

Tieners en volwassenen kunnen ook een kijkje nemen in de tijdelijke tentoonstelling over werken in de Rotterdamse haven of een audiotour door het informatiecentrum volgen. Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – worden keien beschilderd en containerkijkdozen gemaakt. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen met grote containerschepen. Kosten zijn vanaf 2 euro per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Tijdens de vakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een presentatie met grappige film en quiz. Daarna doen de kinderen met hun ouders een speurtocht en gaan ze op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis.
Onder leiding van fossielenspeurder Walter Langendoen worden in de herfstvakantie strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten en zijn verzameling van gefossiliseerde hyena-keutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en meer.

Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl.

Meer berichten