Ellen is blij met haar bijbaantje als bezorgster. 'Je hebt zoveel vrijheid.'
Ellen is blij met haar bijbaantje als bezorgster. 'Je hebt zoveel vrijheid.' (Foto: )

Ellen bezorgt sinds twee jaar De Havenloods: 'Iedereen heeft recht op de krant'

Rotterdam - Ellen Abbenhuis bezorgt sinds twee jaar De Havenloods in IJsselmonde. Een bijbaantje dat haar nog altijd meer dan bevalt en dat ze iedereen ook kan aanraden. "Het is snel verdiend hoor, mijn ronde doe ik ongeveer in een halt uurtje, het is zo gepiept."

Ellen nam een paar jaar geleden de krantenronde over van haar buurvrouw. "Ja, die stopte ermee en zij vroeg of ik haar wijk over wilde nemen omdat ze mij vertrouwde. Ze wilde zeker weten dat de kranten niet in de struiken terecht komen of ergens anders gedumpt worden. Nou, dat wilde ik wel hoor, het is een mooi zakcentje en heel veel tijd ben ik er ook niet aan kwijt."

Ellen loopt haar ronde in haar eigen buurtje in IJsselmonde. "Het mooie is dat er hier allemaal flats staan en aangezien ik in een scootmobiel de krant bezorg is dat wel zo makkelijk ja. Maar dat weten ze bij de verspreider ook hoor, daar houden ze rekening mee. Ook als ik bijvoorbeeld in de zomer een extra wijkje erbij neem."

Over het algemeen is ze meer dan tevreden met haar bijbaantje, al is er één klein dingetje waar ze niet heel vrolijk van wordt. "Kijk, ik heb meer problemen als het flink heeft gesneeuwd en dat heeft natuurlijk ook te maken met m'n scootmobiel. Maar ik ben ook gewoon een zomermens. Buiten dat, je hebt zoveel vrijheid. Ik heb in principe twee dagen de tijd om de krant te bezorgen, dus als er een buitje valt, wacht ik gewoon even tot het niet meer regent."

De Havenloods-bezorgster vindt het sociale aspect dat ze dankzij het rondbrengen van de krant meekrijgt een mooie bijkomstigheid. "Je hebt veel contact met de mensen in de buurt. Dan vragen ze bijvoorbeeld om een extra krantje of sommigen hebben een Nee Nee-sticker maar willen 'm toch ineens hebben omdat ze hebben gehoord dat er iets interessants voor hen instaat. Nou, geen enkel probleem toch. Iedereen heeft recht op de krant!"

Ook bezorger worden? Vul het aanmeldformulier in op www.bezorgingmaasstad.nl. Je kunt ook mailen naar info@bezorgingmaasstad.nl of bellen met tel. 0180 - 64 19 19 en WhatsApp: 06 – 49 855 587.

Meer berichten