Steven 'blackie' Groeneveld speelt CS:GO in team Asterion. DreamHack Rotterdam wordt zijn eerste grote toernooi. Hij verwacht er veel vrienden 'live' te ontmoeten. (Foto: Emile Hilgers)
Steven 'blackie' Groeneveld speelt CS:GO in team Asterion. DreamHack Rotterdam wordt zijn eerste grote toernooi. Hij verwacht er veel vrienden 'live' te ontmoeten. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Steven 'Blackie' Groeneveld in actie op DreamHack

Rotterdam - Steven Groeneveld, bij gamers bekend als 'blackie', komt met het CS: GO-team Asterion in actie op DreamHack Rotterdam. "We wonnen eind september het kwalificatietoernooi voor de Benelux," vertelt hij, "daardoor zijn we geplaatst voor Ahoy." De 20-jarige E-sporter kent DreamHack van streams. Nu krijgt hij de kans om spelers en presenters in levende lijve in actie te zien en te ontmoeten.

"Om in een team te komen, moet je eerst gescout worden", legt Steven uit over de progressie van thuis gamen tot deelname aan een wereld event als DreamHack. "Als je individueel goed scoort en hoog staat op de rankings, word je gevraagd. Ik heb naam gemaakt door een tweede plaats met mijn team op de Mijndomein Masters in House of Sports in de Gaskoepels. Sinds april zit ik bij Asterion."

Gamen is voor Steven belangrijk, maar hij wil zijn studie Business IT Management dit leerjaar goed afsluiten. "Ik heb een topsportstatus op de Hogeschool Rotterdam. Verder heb ik een normaal leven. Studie, een vriendin. Ik train op werkdagen van zeven tot elf, daarna ga ik meteen naar bed."

Over de kansen van zijn team: "Er is veel concurrentie, het team dat nummer vier is van de wereld doet mee. Het zou heel mooi zijn als we de halve finale halen. Gebeurt er een wonder, dan win ik tienduizend dollar. De hoofdprijs is 50.000 dollar, dat deel je dan met je teamgenoten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden