Topgamers uit alle delen van de wereld komen naar Ahoy voor DreamHack Rotterdam. Deze foto is van DreamHack Open Summer 2019, medio juni in het Zweedse Jönköping. (Foto: DreamHack/Adela Sznajdar)
Topgamers uit alle delen van de wereld komen naar Ahoy voor DreamHack Rotterdam. Deze foto is van DreamHack Open Summer 2019, medio juni in het Zweedse Jönköping. (Foto: DreamHack/Adela Sznajdar) (Foto: )

Gamers uit de hele wereld op DreamHack Rotterdam

Rotterdam - Gamers uit heel Nederland, Europa en andere werelddelen komen van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober bijeen voor DreamHack Rotterdam, onderdeel van de Rotterdam Games Week. Topteams in onder meer DOTA-2, CS:GO en Brawlhalla strijden in Rotterdam Ahoy om grote bedragen. Er is een Gaming Expo en op een LAN Party kunnen bezoekers met hun eigen console of pc inloggen om mee te doen aan een van de competities.

 "Het concept is begonnen in Zweden als LAN Party en inmiddels zijn er ook DreamHacks in bijvoorbeeld Valencia, Atlanta en Rio de Janeiro", vertelt persvoorlichter Christ-Jan van Dongen. "Rotterdam Ahoy wil, na het succes van League of Legends in 2016 en 2019, sport en entertainment samenbrengen in de eerste editie van de Rotterdam Games Week, met als zwaartepunt DreamHack Rotterdam in Ahoy. De komende jaren willen we het programma samen met de gemeente en partners als Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport steeds verder uitbreiden, ook qua locaties."

We bieden nu al veel variatie, schetst Van Dongen. "DreamHack heeft van oudsher vooral een pc-gevoel, bij ons wordt ook op Playstation en Nintendo gespeeld. Meest in het oog springend in Ahoy zijn de grote toernooien, met bijvoorbeeld een prijzenpot van 100.000 dollar voor Global Strike:Counter Offensive en 250.000 dollar voor DOTA 2. Er komen van YouTube en Twitch bekende influencers, onder wie Yarasky, JoostSpeeltSpellen en Daniël Lippens; velen streamen live vanuit de Stream Studio. Daarnaast hebben we het NK Drone Racing en het EK Speed QB Airsoft."

DreamHack Rotterdam speelt zich af in de Hallen 1 tot en met 6. Kijk voor meer informatie op rotterdamgamesweek.com

Meer berichten