Proef Afrika tijdens het Afrovibes Festival in het Maaspodium.
Proef Afrika tijdens het Afrovibes Festival in het Maaspodium. (Foto: )

Afrovibes waaien over het Maaspodium

Rotterdam - Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt het Afrovibes Festival plaats in het Maaspodium. Het festival brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Rotterdam. Een mooie kans om prachtig, verrassend, actueel en wakker-schuddend theater uit Afrika te zien.

Afrovibes laat het culturele leven van grootstedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en het publiek. Thema van dit jaar is Speak Truth to Power, een artistiek weerwoord op de huidige tijd waarin verschillende machtsstrijden dagelijks in het nieuws te zien zijn en fake nieuws steeds vaker opduikt.

Op zaterdag 12 oktober is de voorstelling Boom zonder wortels van danser en choreograaf Henry O'Tawiah te zien en Amaqhawe, een dansperformance over toekomst, herinneringen, hoop en verzet van Sibonelo Dance Project uit Zuid-Afrika. Zondag 13 oktober toont Qudus, Qdance uit Nigeria indrukwekkend danstheater in de voostelling Yorupa en wordt in Venus vs Modernity het verhaal vertelt van Saartjie Baartman die in de 19e eeuw als Afrikaanse 'freak' vrouw in Europa tentoongesteld werd. Afrovibes sluit af met Symphony of Now, een Nederlands-Oegandese dansvoorstelling over de (kracht van de) techno scene in Oeganda en Nederland. Kijk voor alle info op www.maastd.nl.

Meer berichten