Binnenkort start Tristan (29) met de bouw van zijn eigen tiny house.
Binnenkort start Tristan (29) met de bouw van zijn eigen tiny house. (Foto: )

Tristan wil in een tiny house wonen, bij wie kan ie het huisje neerzetten?

Rotterdam - We kregen telefoon. Van Tristan. Hij wilde graag een oproep plaatsen. Nou, dat kan natuurlijk. Bij deze!

Binnenkort start Tristan (29) met de bouw van zijn eigen tiny house. Tristan: "Ik ben nu ongeveer twee jaar bezig met de voorbereidingen. Het ontwerp is gereed en ik heb een werkplaats waar ik het huis kan gaan bouwen. Nu is het tijd voor het echte werk!"

Inmiddels staan bijna alle seinen op groen en binnenkort start Tristan met de bouw van zijn tiny house. Het enige dat nog ontbreekt is een plek om te gaan wonen. Tristan: "Dus als er iemand is die een stuk grond beschikbaar heeft in de omgeving van Rotterdam dan hoor ik het graag."

Het houten huisje wordt gebouwd op een trailer van 2,5 bij 7,5 meter en is daarmee gemakkelijk te verplaatsen. Het huis bevat een keuken, woonkamer, slaaploft , badkamer, een extra slaapruimte en een installatiehok. De stroom komt van zonnepanelen op het dak en het afvalwater dat normaal in de riolering verdwijnt wordt gezuiverd door een biologisch filter. In de beginfase is er nog wel een stroom- en wateraansluiting nodig.

Tiny House is ontstaan in Amerika. De filosofie achter de huizen van maximaal 50 vierkante meter is genoegen nemen met genoeg. In Nederland groeit het aantal tiny houses snel.

Heb jij een plekje voor Tristan en zijn tiny house? Laat het even weten aan de redactie van De Havenloods via redactie.hl@dpgmedia.nl of een berichtje via social media.

Meer berichten