Deelnemers van de New York Mini Marathon.
Deelnemers van de New York Mini Marathon. (Foto: )

Maurice wil tijdens New York Mini Marathon kapot gaan voor zijn zieke dochter

Rotterdam - De deelnemers van de New York Mini Marathon hopen zaterdag 12 oktober de genezing van diabetes een stapje dichterbij te brengen. Een van de deelnemers is Maurice de Ruiter uit Rotterdam.

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van Rotterdam om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: "De opbrengst gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes."

Maurice de Ruiter uit Rotterdam rent voor zijn dochter Brooklyn (4). Zij heeft vanaf haar 2e diabetes type 1. Maurice: 'Ik zie iedere dag wat een strijd mijn kleine meisje moet leveren tegen deze rot ziekte. het minste dat ik als vader kan doen, is deze 21 kilometer helemaal kapot gaan voor háár!'
Dessing: "Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met velen obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland."

Je kunt nog inschrijven via newyorkminimarathon.nl.

Meer berichten