Sterker worden bij ZilverFitness. (Foto: Otto Walker)
Sterker worden bij ZilverFitness. (Foto: Otto Walker) (Foto: OTTO WALTER)

Trainingen ZilverFitness zijn afgestemd op ieders niveau

Rotterdam - ZilverFitness biedt functionele bot- en spierversterkende training aan mensen die overdag tijd hebben. Ze trainen in kleine groepjes onder leiding van een gediplomeerde coach. De trainingen zijn afgestemd op ieders niveau en hebben te maken met alledaagse bewegingen, zoals tillen, hurken en duwen. ZilverFitness trapt vrijdag 1 november af met een proefles en opening tegelijkertijd, in de trainingslocatie van CrossFit Kralingen aan de Anthonetta Kuijlstraat 117.

Bij het toenemen van de levensjaren worden simpele dingen zoals boodschappen tillen of traplopen steeds zwaarder. Mensen worden minder soepel en sterk. Maar met bot- en spierversterkende oefeningen kunnen ze weer sterker worden.

Ben-Anne (52) van ZilverFitness: "Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo'n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan."

ZilverFitness is gebaseerd op de CrossFit-gedachte. Daarbij gaat het erom de gezondheid te verbeteren door middel van voldoende bewegen, mét bot- en spierversterkende oefeningen. Ook van belang is een gezond dieet met voldoende eiwitten. Eiwit zit vooral in vlees, vis, ei, peulvruchten, noten en melkproducten.

"Wat dit voor iemand individueel betekent, hangt af van leeftijd, gezondheid en conditie", vertelt Ben-Anne. "Met ZilverFitness kun je zelf maatregelen nemen om je spiermassa en botdichtheid op peil te houden. Daarmee blijf je met meer gemak de dagelijkse dingen doen en word je uiteindelijk minder snel afhankelijk van anderen."

Mensen die enthousiast zijn geworden, kunnen contact opnemen met ZilverFitness voor een vrijblijvende proefles vanaf vrijdag 25 oktober of daarna. Ben-Anne is telefonisch te bereiken op 030-752 35 48.

Meer info op www.zilverfitness.nl

Meer berichten