Giovanni Eenig in zijn clip 'Mee met de RET' (Foto Jean Paul Ader van V. Double G. Drones)
Giovanni Eenig in zijn clip 'Mee met de RET' (Foto Jean Paul Ader van V. Double G. Drones) (Foto: Jean Paul Ader van V.Double G. Drones)

RET-conducteur Giovanni Eenig kan niet stil zitten, maar kan wél rappen!

Rotterdam - Hij kan niet stil kan zitten. Giovanni Eenig, die al een poosje met muziek bezig was, begon zo'n drie jaar geleden met rappen. Als conducteur op de tram bij de RET verwelkomde hij de mensen met een versje. Vrijdag kwam zijn track 'Mee Met De RET' beschikbaar op Youtube en de grote streamingsdiensten.

door Annemarie van der Ploeg

Giovanni begon zo'n drie jaar geleden met rappen. "Dat trok me altijd al aan en ik had verborgen talent. Dus ik begon een beetje te rappen en te schrijven. Het begon met mensen verwelkomen in de tram. Zo van: 'Hé, hé, hé, kom gezellig mee. Wij hebben hier geen bakje koffie of thee, maar het beste wat wij doen: U verplaatsen van A naar B'."

Zingen en flowen

"Ik ging een beetje zingen en flowen. En toen ik de jongens tegenkwam, gingen die echt mee flowen. Mensen die mij kennen willen graag dat ik ga rappen. Dat gaat wanneer er een gezellige sfeer is. Dan weet ik de mensen wel bezig te houden. Ik heb veel bekenden op de tram. Er zijn veel mensen die hun hart bij mij luchten. Mijn boodschap is: 'Je moet eerst jezelf vinden en blij zijn met jezelf. Wees gewoon jezelf en dan komt alles goed!'"

"Ik ben ook heel creatief. Ik ontwerp en maak ook petten en tassen naast het rappen. In mijn RET clip zijn ook petten van mij te zien. Ik wil heel graag doorbreken. Eigenlijk zowel met rappen als met ontwerpen. Ik ben ook van plan alles uit te breiden."

Zijn track 'Mee Met De RET' is te vinden op Youtube en op grote streamingsdiensten. Meer over Giovanni en over zijn track en clip is te vinden op www.giovanni-eenig.nl www.derappendeconducteur.nl en ook op Facebook en Instagram, @g1giovannieenig.

Meer berichten