Het was een prachtige dag om te stoepranden!
Het was een prachtige dag om te stoepranden!

Rotterdammers pakken zilver en brons op eerste NK Stoepranden buiten Rotterdam

Rotterdam - De Rotterdamse stoeprandselectie heeft vandaag twee keer zilver en één keer brons gepakt tijdens Nederlands Kampioenschap in Amersfoort. De Rotterdams kampioen Juanito van der Kuilen verloor nipt de finale in de categorie 15 tot 24 jaar. Er waren 43 Rotterdammers afgereisd naar Amersfoort om mee te doen aan het toernooi. Stoepranden is aan een tweede jeugd bezig sinds het juist in onze stad weer op de kaart werd gezet.  

Het aloude spel is enkele jaren geleden in Rotterdam nieuw leven in geblazen door BuurtLAB en Thuis Op Straat (TOS). Bart Kleijweg van BuurtLAB: "Stoepranden is een fijn spel om buiten te spelen én een simpel middel om mensen bij elkaar te krijgen. Het kan overal en door iedereen gespeeld worden, door mensen van alle leeftijden, jong tegen oud, jongens tegen meisjes, kinderen tegen hun ouders, grootouders of de buren. Door het stoepranden komen mensen in beweging. En ze komen in contact met elkaar. Het zorgt voor gezelligheid in de buurt."

Peter Steenbergen van TOS: "Stoepranden verbindt. Het is nostalgie en past toch ook helemaal in deze tijd. Kinderen vinden het geweldig en volwassenen ook. Het spel kan heel serieus gespeeld worden, maar dat hoeft niet. Het draait vooral om het plezier. En het spel is ook erg leuk voor de toeschouwers."

Na het Open Rotterdams Kampioenschap in 2015 aan de Parklaan en in 2016 aan het Grotekerkplein, groeide het evenement uit tot een Nederlands Kampioenschap dat in 2017 bij het ss Rotterdam gehouden werd. In 2018 organiseerden BuurtLAB en TOS het NK in het stadion van voetbalclub Excelsior, samen met Jantje Beton. Dit jaar vond het NK voor het eerst buiten Rotterdam plaats. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden