Wowi wint de hiphop finale Grote Prijs van Rotterdam, Fallwood in de categorie Electronics

Rotterdam - Gisteravond werden de eerste finales van de Grote Prijs van Rotterdam gehouden. In de categorie hiphop streden finalisten ANDIJ, Boogie Brothers, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V om de titel en bij de categorie Electronics waren dat producers Deep Filip, Fallwood, Kofi The Unknown, Oby Nine en Pildrin. Wowi en Fallwood kwamen als winnaars uit de bus. "Een energieke, muzikale artiest die elke club/festival kan vullen in de toekomst", aldus de jury over Wowi bij hiphop.


De hiphop finalisten kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met hun optreden. Juryleden Ruud Lemmen (WOO HAH! en 013), Marta Belay (Rotterdam Airlines) en Githa Biekman (AT Bookings) hadden de moeilijke taak om de hiphoppers te beoordelen en riepen Wowi uit als winnaar en Boogie Brothers won de Publieksprijs in de categorie Hiphop.

Bij de categorie Electronics kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. In de jury zaten Jaap Wiewel (Killing Skills), Esther Roozendaal (Estroe) en producer Trian Kayhatu. Fallwood won de Juryprijs bij Electronics en Kofi The Unknown won de Publieksprijs. De Publieksprijs werd uitgereikt aan de act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen.

Wowi is een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen.

Fallwood

"Het klopt aan alle kante", oordeelde de jury over Fallwood, winnaar in de categorie Electronics. De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (2002) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Tevens heeft hij beats gemaakt voor onder andere rapper Bokoedro.

Beide jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 gewonnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden