Foto: Samuel Wuersten

Prinses Beatrix geniet van bijzondere avond in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 19 september vond de feestelijke galapremière van Alvin Ailey American Dance Theater plaats in het nieuwe Luxor Theater. En er was hoog bezoek...

De aftrap van de samenwerking tussen Luxor Theater Rotterdam, Holland Dance Festival en Stichting Droom en Daad. Prinses Beatrix woonde deze bijzondere avond bij. Voor het eerst in 25 jaar is het gezelschap weer in Nederland te zien, exclusief in Rotterdam. De belangstelling voor kaarten is enorm, de reeks van vier voorstellingen t/m 22 september is volledig uitverkocht.

Luxor Theater Rotterdam en Holland Dance Festival hebben de gezamenlijke missie om spraakmakende, internationale dansvoorstellingen naar Nederland te halen en voor iedereen toegankelijk te maken. Samen met Stichting Droom en Daad zijn zij een meerjarige samenwerking aangegaan om dergelijke dansvoorstellingen in Rotterdam te laten zien. Het Alvin Ailey American Dance Theater beet donderdagavond het spits af.

Het succes van de samenwerking werd direct waargemaakt door de vier compleet uitverkochte voorstellingen in het nieuwe Luxor Theater. Dansliefhebbers waren blij met de komst van het Amerikaanse gezelschap naar Rotterdam. Daarnaast werd het belang van deze voorstelling benadrukt door het koninklijk bezoek van Prinses Beatrix.

Alvin Ailey American Dance Theater is opgericht door de legendarische Afro-Amerikaanse danser en activist Alvin Ailey. De groep, bestaande uit jonge, donkere Afro-Amerikaanse moderne dansers, veranderde de kijk op de Amerikaanse dans voorgoed. Inmiddels is Alvin Ailey American Dance Theater een van de bekendste en meest geprezen dansgezelschappen van de Verenigde Staten, met een tableau van 32 dansers.

Het dansgezelschap, dat vorig jaar zijn 60-jarig bestaan vierde, heeft met zijn voorstellingen ruim 25 miljoen mensen bereikt, in 48 Amerikaanse staten, 71 landen en op zes continenten en is nu voor het eerst sinds 25 jaar weer in Nederland te zien.

Meer info op www.luxortheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden