Met maar liefst 750 zonnepanelen is Hogeschool Rotterdam een stuk duurzamer geworden.
Met maar liefst 750 zonnepanelen is Hogeschool Rotterdam een stuk duurzamer geworden. (Foto: )

Honderden zonnepanelen op daken Hogeschool Rotterdam

Met maar liefst 750 zonnepanelen is Hogeschool Rotterdam een stuk duurzamer geworden. Op de daken van de locaties Museumpark en Academieplein zijn de afgelopen weken respectievelijk 600 en 150 panelen geplaatst.

Rotterdam - "Dit is een belangrijke eerste stap in de richting van een energieneutrale hogeschool", aldus collegelid Wijnand van den Brink. "Vooral overdag is ons energieverbruik vrij hoog. Dat willen we graag mede compenseren door de aanleg van de zonnepanelen. Later willen we bijvoorbeeld ook van het gas af. Maar dit is een mooie eerste investering om bij te dragen aan de duurzaamheid van onze gebouwen."

Er is in eerste instantie gekozen voor de locaties Museumpark en Academieplein vanwege de gunstige ligging van de daken, waar vrij eenvoudig zonnepanelen op aangelegd konden worden. "Bovendien zijn het eigendomspanden. Bij panden die we huren is het een ander verhaal. Zoals het ook bij de monumentale panden lastiger is in verband met de wetgeving. Maar we onderzoeken uiteraard op welke locaties nog meer zonnepanelen kunnen laten aanleggen. Waar mogelijk zullen we dat zeker doen."

Studenten en medewerkers zullen van de komst van de zonnepanelen weinig merken, maar het thema duurzaamheid zal steeds vaker naar voren komen, benadrukt Van den Brink.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden