Burgemeester Aboutaleb en innocent CEO Douglas Lamont bij de 'opening' van de nog te bouwen smoothiefabriek.
Burgemeester Aboutaleb en innocent CEO Douglas Lamont bij de 'opening' van de nog te bouwen smoothiefabriek. (Foto: )

Smoothies met zo min mogelijk CO2-uitstoot

Rotterdam - Smoothieproducent innocent bouwt een nieuwe, duurzame fabriek in het Rotterdamse havengebied. Afgelopen week 'openden' burgemeester Aboutaleb en innocent CEO Douglas Lamont de fabriek door de eerste smoothie te blenderen.

Ruim vier jaar is er gewerkt aan de bouwplannen van de nieuwe fabriek. Door herbruikbare energie te gebruiken, duurzaam om te gaan met water en afval als hulpbron te beschouwen beperkt innocent de CO2-uitstoot van de nieuwe fabriek. Met Rotterdam als nieuwe thuisbasis vindt de productie zo dicht mogelijk plaats bij de plek waar de ingrediënten aankomen. Hierdoor hoeven er minder kilometers gereden te worden, wat op jaarbasis 13.000 vrachtwagenritten scheelt.

De komst van de fabriek zorgt voor zo'n 200 nieuwe banen. Wanneer The Blender, zoals de fabriek gaat heten, op volle toeren draait in 2022, zal deze 400 miljoen flesjes per jaar produceren. De fabriek gaat vanaf begin 2021 in productie.

Innocent is het eerste bedrijf dat zich vestigt in de Rotterdam Food Hub, een 60 hectare groot nieuw bedrijventerrein aan het Calandkanaal dat Havenbedrijf Rotterdam speciaal inricht om bedrijven uit de 'agrofood' sector optimaal te faciliteren, bijvoorbeeld met ligplaatsen voor binnenvaartschepen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden