Foto: Rob Dammers
Foto: Rob Dammers

Gedoe met de trams wegens onderhoud

Rotterdam - Wat vervelend zeg! Door groot onderhoud op twee zeer belangrijke plekken in Rotterdam is er een hoop gedoe welke tram er nou wel en niet rijdt. Hieronder een overzichtje van de werkzaamheden die er op dit moment zijn of komen.

Rotterdam Centraal

Bij Rotterdam Centraal is er onderhoud nodig aan het spoor. Hierdoor rijden de trams alleen nog maar vanaf perron E en F, deze liggen op het Weena. Tram 4, 7, 8, 20, 23 en 25 zullen een omleiding rijden. De werkzaamheden duren tot 20 oktober.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is 21/22 september en 28/29 september gesloten voor tramverkeer. Aan de zuidkant van de Erasmusbrug vervangt de RET 40 meter tramspoor. Aan de noordkant van de brug is groot onderhoud gepland.

De RET geeft voor de twee weekenden een algemeen reisadvies: Maak tussen Rotterdam Zuid en Rotterdam Centrum gebruik van metrolijnen D en E

Andere reismogelijkheden:

Tramlijn 2 Charlois – Beverwaard
Deze lijn neemt de route van tramlijn 23 over en vertrekt bij halte Keizerswaard vanaf perron C tot eindpunt Beverwaard. Vanaf Beverwaard rijdt tramlijn 2 dezelfde route richting Charlois.

Pendelbus 723 Wilhelminaplein – Keizerswaard
De pendelbus rijdt vanaf halte Wilhelminaplein via vervangende haltes Lodewijk Pincoffsweg, Vuurplaat, Varkenoordseviaduct, Stadion Feyenoord, Stadionlaan, Sportsingel, Dwarsdijk, Adriaan Volkerlaan, Prinsenplein, Grote Hagen en De Hagen (alleen richting Keizerswaard) naar Keizerswaard. Vanaf Keizerswaard rijdt de pendelbus dezelfde route richting Wilhelminaplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden