7-9-2019, rotterdam atletiek, looptraining op sportpark olympia, varkenoord, loopgroep met rene warnaarfoto rob kamminga
7-9-2019, rotterdam atletiek, looptraining op sportpark olympia, varkenoord, loopgroep met rene warnaarfoto rob kamminga (Foto: )

Rotterdam-Zuid heeft weer een atletiekbaan

Rotterdam - Hij ligt uit het zicht aan de rand van Sportpark Olympia, maar Rotterdam-Zuid heeft weer een atletiekbaan. Tientallen jeugdleden en enkele loopgroepen van Rotterdam Atletiek sporten er meerdere keren per week. "Deze maand doen vijf nieuwe kinderen mee die door het jeugdvakantiepaspoort enthousiast zijn geraakt", vertelt trainster Annet van de Vaart. René Warnaar laat geen mogelijkheid onbenut om beginners te enthousiasmeren voor een loopschool die binnenkort van start gaat.

Door Emile Hilgers

"De oude atletiekbaan op Varkenoord is een jaar of vijf geleden gesloten", schetst bestuurslid Matthias Karremans. "Er was toegezegd dat er in 2016 een complete atletiekbaan zou liggen. Maar tot voor kort hadden we alleen een sprintbaantje en een grasveld. Twee kleedkamers en twee containers voor materialen zijn meeverhuisd en vorig jaar is een porto-cabin geplaatst zodat we ook een kantine hebben."

Uitgewerkte plannen voor een atletiekbaan in de oude Kuip laten nog op zich wachten. Voor nu is de club blij met de faciliteiten op de tijdelijke locatie. Karremans: "Hoewel de sintelbaan nog niet helemaal af is, kunnen er weer rondjes worden gelopen. Voor meer bekendheid gaan we banners ophangen. Het dichtstbijzijnde adres is Stadionlaan 15, daar zijn ook parkeerplaatsen."

De elfjarige Erik Jeene moet nog wel wennen aan het rondje van 400 meter. "We lopen het één of twee keer, dat is best zwaar", zegt hij desgevraagd. "Ik train hier nu vijf jaar. Het is dichtbij, ik woon op de Kop van Zuid. Ik doe graag atletiek, judo ook, dat is leuk om erbij te doen."

Suzy, eveneens elf jaar, woont op Katendrecht en zit ook op hockey. "Ik vind speerwerpen leuk," zegt ze, "daar wil ik beter in worden. Het is jammer dat er niet zoveel kinderen op atletiek zitten. Op school vertel ik er wel eens over. Ik ben door een buurmeisje meegevraagd naar een training."

Speciaal voor ouders die graag hardlopen zijn de trainingen van een loopgroep en de jongste jeugd op zaterdagochtend gelijktijdig. Aansluitend trainen de junioren. Voor pupillen en junioren zijn er ook op dinsdag trainingen. De wegatleten trainen dinsdag- en donderdagavond en woensdag- en zaterdagavond, bijvoorbeeld in park De Twee Heuvels.

Beginnende lopers kunnen vanaf 3 oktober aansluiten bij een speciale loopschool. De trainingen zijn op donderdagavond en zaterdagochtend. Warnaar: "Dit is een laagdrempelige groep, speciaal voor beginners. Je gaat in tien weken geleidelijk van nul kilometer naar vijf kilometer hardlopen.Op de trainingen wordt veel aandacht besteed aan rek- en strekoefeningen, looptechniek, maar ook aan sociaal gedrag en uithoudingsvermogen. Een einddoel kan zijn de Zuiderparkloop op 2 februari 2020."

Meer informatie op www.ra.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden