Djemaa el Fna. Foto: Fleur Beerthuis.
Djemaa el Fna. Foto: Fleur Beerthuis.

De tips van Uitagenda Rotterdam (Noord)

Donderdag
19 september

13:00 uur Maakplaats010 (8+)
Maak spelenderwijs kennis met 3D-printers, vinylsnijders, een lasersnijder, een hittepers, een borduurmachine en een naaimachine. Ga zelf aan de slag of doe mee met een workshop. Toegang is gratis.
Centrale Bibliotheek

20:15 uur Cabaret in Theater 't Kapelletje
Maak kennis met nieuwe cabarettalenten in Theater 't Kapelletje. Verwacht humor, bijtende kritiek en ontroerende liedjes. Kosten €10.
Theater 't Kapelletje

Vrijdag
20 september

12:00 uur Stadsmeditatie
Om je letterlijk en figuurlijk even te bezinnen kun je in de zomermaanden elke vrijdag meedoen met een stadsmeditatie. De sessies worden begeleid door twee ervaren meditatiebeoefenaars. Sluit gratis aan en kom even helemaal tot rust.
Stadspark Grotekerkplein


16:00 uur Hoogkwartier Showkwartier
Vanaf vrijdag staat het Hoogkwartier twee dagen in het teken van het feest der ontdekking van de wijk. Beleef het beste wat het Hoogkwartier te bieden heeft op het gebied van kunst, retail, sport, muziek, architectuur, eten en drinken.
Hoogkwartier

Zaterdag
21 september

10:00 uur Oogstfestival
Op de Oogstmarkt vind je diverse lokale bedrijven met biologische en/of ambachtelijke producten, en kraampjes met oogstproducten van eigen bodem. Toegang tot de markt is gratis.
Natuurtalent (Veldkersweg 50)

13:00 uur Djemaa el Fna
In het derde weekend van september wordt Rotterdam omgetoverd tot een medina. Drie dagen lang proef je de lekkerste gerechten, luister je naar indrukwekkende verhalen en leer je alles over diverse culturen. Er is van alles te doen voor jong en oud. Kaarten van €1,50 tot €6,50.
Museumpark

Zondag
22 september

13:00 uur Bomenwandeling Heemraadssingel
Tijdens deze gratis wandeling in het kader van de Rotterdamse Parkenmaand wandel je langs de Heemraadssingel met bijzondere natuurverhalen van ecoloog Han van Hulzen. Vertrek vanaf Juffrouw van Zanten (Rotterdam West).
Juffrouw van Zanten

15:00 uur Gerard Maasakkers (try out)
Ga zitten en laat je overspoelen door de Brabantse liedjes van Gerard van Maasakkers. Samen met zijn vrienden Frank Cools en Mike Roelofs is hij terug om weer een avond luisterliedjes te laten horen, zowel klassiekers als nieuw materiaal. Vanaf €16,50.
Theater Walhalla

Maandag
23 september

19:00 uur The Insider
Tot en met december vertoont KINO 19 van hun favoriete films uit het jaar 1999. Op maandagavond zie je The Insider. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de wanpraktijken in de tabaksindustrie, met in de hoofdrollen Russel Crowe en Al Pacino. Tickets v.a. €8.
KINO (Gouvernestraat)

Dinsdag
24 september

12:45 uur Orgelpauzeconcert Collin Andrews
Collin Mark Andrews, geboren in het Engelse Bristol, studeerde op zijn 16e al aan de Royal Academy of Music in London. Op dinsdag komt hij naar de Laurenskerk om te spelen tijdens een extra orgelpauzeconcert. Toegang is gratis.
Laurenskerk

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten