Komende week viert Rotterdam de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit. (Foto: Jordy Brada)
Komende week viert Rotterdam de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit. (Foto: Jordy Brada) (Foto: )

Rotterdam kleurt alle kleuren van de regenboog op Rotterdam Pride

Rotterdam - De straten van Rotterdam kleuren van 22 tot en met 29 september weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren. Met een divers programma van meer dan 130 evenementen dat kunst en cultuur, jeugd en familie, talkshows en debatten samenbrengt. Maar uiteraard is er ook ruimte voor uitbundig entertainment en zijn er knallende party's om je helemaal te laten gaan.

Het thema van de zesde Rotterdam Pride is House of Colours, symbool voor onze kleurrijke en diverse stad. Een huis, waar we met elkaar aan bouwen en die tot een inclusieve samenleving moet leiden.

Tijdens de Rotterdam Pride is er ook CONFAB 2019, een conferentie met debatten en workshops over religie, kunst, cultuur en identiteit. Inspirerende sprekers zoals Jan Kees de Jager (CFO KPN), Vera Boots (initiatiefnemer Canal Parade Amsterdam) en Marieke Samallo (directeur festival Milkshake) komen langs en er kan 'gespeeddate' worden met LHBTQI+-organisaties uit Rotterdam. De conferentie wordt afgesloten met de uitreiking van de allereerste Rotterdam Pride Awards. Iedereen is 27 september welkom op het gratis toegankelijke CONFAB 2019 in Theater Rotterdam, van 13.00 tot 18.15 uur.

Kijk voor alle info op rotterdam-pride.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden