Proef van heerlijk exotisch eten en oosterse verhalen en muziek tijdens Djemaa el Fna Rotterdam. (foto: Fleur Beerthuis)
Proef van heerlijk exotisch eten en oosterse verhalen en muziek tijdens Djemaa el Fna Rotterdam. (foto: Fleur Beerthuis)

Exotische geuren en kleurrijke verhalen op Djemaa el Fna Rotterdam

Rotterdam - Na een grotendeels verregende editie vorig jaar zint Djemaa el Fna Rotterdam op revanche. Op 20, 21 en 22 september wordt het Museumpark dus gewoon weer omgetoverd tot een bonte 'medina' waar heerlijke, exotische geuren door de lucht zweven en je gegrepen wordt door meeslepende verhalen en muziek.

Dwaal over de souk, proef smaakvolle gerechten, luister naar getalenteerde artiesten en ontdek de kleurrijke cultuur van het Midden-Oosten in het hart van Rotterdam. In het derde weekend van september wordt het Museumpark omgetoverd tot een medina die bol staat van performances, talkshows en workshops. Zo gaat dichter/woordkunstenaar Derek Otte in gesprek met jonge makers over wat zij doen en wat de invloed van cultuur en identiteit is op hun werk tijdens 'Weet Smakelijk!' Tegelijkertijd kookt Mounir Toub het lievelingsgerecht van de gast en krijgen jonge spoken word-artiesten een podium.

Talkshow van de Liefde wordt gepresenteerd door Yasmina Aboutaleb. Zij spreekt met jonge pioniers over liefde, cultuur en religie. De populaire foodblogger Mooncake verzorgt een proeverij en het nieuwe boek van Abdelkader Benali wordt gepresenteerd onder het genot van allerlei heerlijke hapjes. En natuurlijk kun je weer genieten van heerlijke muziek van onder anderen Yallah! Yallah!, Samira's Blues en Kaoutar Gadir.

Meer informatie over Djemaa el Fna vind je op djemaaelfnarotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden