Bert Dirks
Bert Dirks (Foto: *)

Herdenking van in mei overleden Bert Dirks (Bluessociëteit 'l Esprit)

Rotterdam - Zondagmiddag 22 september a.s. wordt organisator Bert Dirks van Bluessociëteit 'l Esprit herdacht met een bluesconcert in Bar Spot, Voorstraat 19 te Spijkenisse.

Mei jl. overleed Bert (64) na een kort ziekbed. Bert was de programmeur van Bar Spot en de afgelopen anderhalf jaar zorgde hij voor geweldige muzikale zondagmiddagen met de top van de Nederlandse en Belgische bluesbands.

Wat een aantal mensen niet weet is dat Bert ruim veertig jaar betrokken was bij veel bluesactiviteiten in Rotterdam en omgeving. Hij was manager van diverse bluesbands waaronder Bluespirit en door zijn werk bij de post kon District 26 oefenen in de repetitieruimte onder postkantoor Keizerwaard. Bert is als voorzitter en programmeur ruim veertig jaar betrokken geweest bij de 1e Rotterdamse Bluessociëteit 'l Esprit. Hij heeft mede het bluesfestival in Delft opgestart en was 5 jaar verantwoordelijk voor de programmering. Bert was een aantal jaar de programmeur en organisator van het Dommelsch Boogie & Bluesfestival in de Oude Haven te Rotterdam. Hij stond aan de basis van de Bluescruise te Rotterdam.

Van de gemeente Rotterdam kreeg Bert de IJsselmondepenning uitgereikt vanwege zijn verdienste op cultureel gebied. Hij verzorgde vele muzikale activiteiten in samenwerking met de gemeente Rotterdam zoals de jaarlijkse slotavond van de Paardenmarkt. De muziekfestivals in park “De Twee Heuvels” en de plein optredens voor café Zeezicht. Dit zijn slechts enkele feiten van zijn vele activiteiten.

Veel musici hebben dan ook aan Bert te danken dat zij hun eerste stappen in de blueswereld konden zetten en daarom vindt een aantal van hen dat het heengaan van Bert moet worden herdacht.

Degenen die gaan optreden zijn: Willem van der Schoof op keys (Robert Smith & The Dynaflow & Sweet Bourbon), Harold van Dorth, zang en gitaar (Fat Harry & The Fuzzy Licks), Willem van Dullemen, gitaar en zang, (Stackhouse, Little Hat), Machiel Meijers, zang en harmonica, (Stackhouse, Little Hat), Eduard Nijenhuis, drums, (Robert Smith & The Dynaflow, Robbert Fossen Blues Band) en Jan Markus, bas, (Robert Smith & The Dynaflow, Robbert Fossen Blues Band).

De toegang is vrij en de deur gaat om 16.00 uur open en om 17.00 uur kondigt Frits Krieg de eerste set aan van het Bert Dirks Memorial concert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden