Alles mag. Bewoners, ondernemers en kunstenaars mogen hun creativiteit de vrije loop laten.
Alles mag. Bewoners, ondernemers en kunstenaars mogen hun creativiteit de vrije loop laten. (Foto: )

Je dromen uit laten komen op parkeerplaatsen bij je in de straat

Rotterdam - Happy Streets nodigt alle Rotterdammers uit om vrijdag 20 september parkeerplaatsen om te toveren naar droomplekken tijdens Park(ing) Day. Iedere Rotterdammer mag meedoen.

Alle Rotterdammers kunnen een gratis stuk gras bezorgd krijgen van de organisatie. Daar worden die saaie parkeerplaatsen in je straat toch even een dagje lekker groen van. Je kunt er de kinderen laten spelen, een klein terrasje voor jezelf en de buren van maken of gezellig picknicken. Alles mag. Bewoners, ondernemers en kunstenaars mogen hun creativiteit de vrije loop laten en parkeerplaatsen tijdelijk veranderen naar verblijfsplekken.

Voor één dag worden parkeerplaatsen een reflectie van de dromen van Rotterdammers. Denk aan parkjes, ruimte voor gratis yogalessen, exposities en optredens. Alles is mogelijk, zolang het maar geen commerciële activiteit is.
Iedereen kan zijn gang gaan met lege parkeerplaatsen in de straat. Vanaf 07.00 uur kun je beginnen met het inrichten van jouw parkeerplek. De parkeerplek mag tot 22.00 uur kosteloos worden geclaimd.

Park(ing) Day is een jaarlijks evenement waarbij ondernemers, kunstenaars en bewoners de derde vrijdag van september parkeerplekken transformeren tot verblijfsplekken. Het idee voor Park(ing) Day is gestart in San Francisco en vindt inmiddels plaats in ruim 160 steden waaronder Sydney, Miami, Barcelona én Rotterdam.

Als je een stuk gras voor een dag wil bestellen, kun je mailen naar eva@humankind.city. Voor meer info kun je terecht op www.facebook.com/parkindayrotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden