Foto: Stockfoto

Ook Rotterdam maakt massaal schoon op World Cleanup Day

Rotterdam - Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen de straat op om afval op te ruimen. Met activiteiten in meer dan 150 landen is dit het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. Ook in  Rotterdam worden verschillende opruimacties georganiseerd. Acties variëren van het opruimen van de eigen straat, tot opruimen tijdens het hardlopen.

Vanaf het Noordplein bijvoorbeeld wordt een actie georganiseerd om de buurt op te ruimen tussen 12:00 en 14:00 uur. Ook start aan de Kralingse Plaslaan de 'Kralingse Bos cleanup' van 10:00 tot 15:00 uur, gaan de handjes uit de mouwen op het Henegouwerplein vanaf 11.30 uur en lopen mensen van de Scots Church (Schiedamse Vest) om 10.00 uur al opruimend én biddend voor stad en natuur richting St. Mary's Church (Coolhaven).

Ook in IJsselmonde-Lombardijen steken verschillende organisaties de handen uit de mouwen onder het motto: Lomba maakt schoon! Eén van de initiatiefnemers in Lombardijen is Miranda van Oossanen, werkzaam op de Bouwspeeltuin Maeterlinck. Geregeld zet zij activiteiten op in de wijk en betrekt daar andere organisaties bij.

Op Bouwspeeltuin Maeterlinck, ATV Lombardijen (de volkstuinvereniging aan de Maeterlinckweg), bij Speeltuin Pascal en op kinderboerderij De Kooi van Natuurstad, staan medewerkers op zaterdag 21 september om 10:00 uur klaar om de vrijwilligers op weg te helpen.

Miranda: "Geweldig toch? Kinderboerderij De Kooi en de Bouwspeeltuin hebben elk jaar in april een activiteit. In oktober wordt Halloween door deze twee clubs en de volkstuinvereniging samen gevierd."

Kijk om je ergens bij aan te sluiten of om een eigen initiatief aan te melden op: worldcleanupday.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden