Een busje van de Dierenvoedselbank Rijnmond met gedoneerde zakken voer.
Een busje van de Dierenvoedselbank Rijnmond met gedoneerde zakken voer.

Help! De dierenvoedselbank zit in de problemen!

Rotterdam - Er is paniek in de tent bij Dierenvoedselbank Rijnmond. Onlangs heeft de organisatie zelf, wegens een tekort aan donaties, meerdere pallets voer moeten kopen. Dit om de cliënten te blijven voorzien van een gevarieerd pakket. Dit kunnen ze natuurlijk niet blijven doen, dus de volgende keer dat er voer wordt uitgedeeld dreigt een groot tekort. 

door: Demi Meder

"Het zit even tegen", vertelt Ferry van der Kaaij, voorzitter en secretaris van Stichting Okéhor. "Normaal krijgen wij veel brokken van Stichting Dierenlot, maar zij hebben ook een tekort dus er komt weinig binnen." Volgens Ferry zit het grote tekort hem vooral in de kattensnoepjes en hondenbrokken. "Veel dieren eten alleen maar brokken en geen nat voer. De brokken gaan dus erg hard," zegt hij. Ook de snoepjes voor de dieren zijn net zo hard nodig als de brokken. "Als wij een tas weggeven, doen we er altijd iets lekkers bij voor het dier, dus snoepjes zijn ook belangrijk."

Ferry vindt de situatie voornamelijk vervelend omdat er een tijdje terug veel op aandacht was voor de Dierenvoedselbank. "Pas geleden was er nog in het nieuws dat het aantal dierenvoedselbanken stijgt. Dit geeft mensen een gevoel dat er dus genoeg aanbod voor ze is, maar dat is momenteel helaas niet zo." Ook vindt hij het vervelend voor de dieren zelf. "Ik hoor van cliënten dat als de dieren weten dat het bijna zo ver is, ze bij de deur zitten te wachten tot die ene tas vol lekkers het huis binnen komt. Wij willen dat graag zo houden."

Donaties

De donaties zijn er in alle soorten en maten vertelt Ferry. "Particulieren geven vaak een tasje voer van vier kilo, maar bedrijven komen weleens met een vrachtwagen vol. Beide donaties zijn even gewenst, maar aan die vrachtwagens is nu net even dat tekort." Gedoneerd geld is ook erg wenselijk voor de Stichting. Voer en geld is in alle hoeveelheden welkom met het grote tekort. Alle beetjes helpen om de Dierenvoedselbank Rijnmond weer te voorzien van een breed aanbod.

Doneren kan zowel via de bankrekening als met zakken voer. Het rekeningnummer staat op de website www.okehor.nl. Met een voerdonatie moet je contact opnemen met de stichting. Gegevens staan ook op de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden