De winnaars van het WK panna workout.
De winnaars van het WK panna workout.

Een hoop panna's bij het World of Street Football

Rotterdam - Afgelopen weekend was Rotterdam host van het World of Street Football powered by Aktiesport evenement tijdens het Rotterdam Street Culture weekend waar gestreden werd om verschillende titels in Urban sports waaronder dus ook een overvol programma voor de (straat)voetbal liefhebbers.

Zaterdag op het parkeerterrein van AHOY werd het WK Panna Knock Out voor de jeugd tot 16 jaar gespeeld waar de Belg Jassim Maz met de titel naar huis ging. Daarnaast werd er met 16 wereldtoppers een nieuw Panna Knock Out format getest; een kooi zonder goaltjes waarbij het puur om de skills gaat en het vernederen van je tegenstander met als ultieme finish de Panna. De Fransman Anas Boukami uit Parijs steelde de show richting de finale met zijn looks and skills en in de finalepoule won hij van de regerend wereldkampioen Ahmed Rakaba met een geweldige Panna.

Met spelers uit meer dan 20 verschillende landen waaronder Spanje, Libië, Japan, Denemarken, Italië stond zondag het WK Panna Knock Out voor grote jongens op het programma waarbij Rotterdammer en tweevoudig wereldkampioen Jeand Doest, ook bekend als Easy Man, tot de favorieten behoorde. Hij verloor de halve finale van verliezend finalist Abdollah Tribak uit Tilburg die in de extra tijd op goals van de Japanner Takuto Koguro het onderspit moest delven in een bloedstollende finale.

Easy Man had meer succes in de 3vs3 competitie waar hij de titel veroverde samen met zijn broer Randy Doest (bekend vanuit het Rotterdamse amateurvoetbal), straatvoetbal influencer Achmed Tarhouchi en straatvoetballegende Orry Stoc-Promes ook bekend van het straatvoetbalteam van Ronaldinho.

Het was smullen geblazen voor het Rotterdams winkelend publiek met optredens van Rapper Kevin die optrad met zijn nieuwe hit Kilometers wat tevens ook de Panna Knock Out Anthem is. Het Franse S3 freestyle team met als frontman de wereldberoemde straatvoetbal influencer Sean Garnier maakte het publiek warm voor de Freestyle KO Championship finale. Dit deden ze door op funky urban beats, op ritme en flair een Urban mix show weg te geven. In de Freestyle Knock Out Championships finale won Nederlands Kampioen Jesse Marlet de titel door de Aziatisch en Japans kampioen Hiro-K te kloppen in een weergaloos freestyle voetbal spektakel.

''De organisator Stefan Molendijk en bedenker van het evenement Danijel Ribaric waren trots om te zien dat meer dan 1000 deelnemers met dank aan onze hoofdsponsors Aktiesport, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Online Soccer Manager en PUMA een podium kregen om verschillende voetbal disciplines te beoefenen. ''We hadden naast het hoofdprogramma interactieve side events en jongerne mochten ook een potje Fifa spelen als ze alle actieve side events hadden uitgevoerd. Ons doel is bereikt, meer dan 15.000 bezoekers gedurende de dag en een miljoenenbereik op socials en dat allemaal met als doel jongeren aan het straatvoetballen te krijgen.'' Aldus Molendijk. ''Met straatvoetbal krijg je vele positieve levenslessen mee die je goed kan gebruiken in je groei als mens, waaronder doorzettingsvermogen om het maximale uit je leven te halen. Een goed voorbeeld is Achmed Rakaba die als vluchteling uit Libië in Duitsland Panna ging spelen, nu een verblijfsvergunning heeft en een contract bij een sportkledingmerk heeft verdiend'' sluit Danijel Ribaric af.

In 2020 komt het evenement terug met een Europese editie als spin-off van het echte EK dat ook in Nederland gespeeld wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden