Foto: Menno Ridderhof

RET beloont innovatieve initiatieven met 25.000 euro!

Rotterdam – De RET komt ook dit jaar weer met de Aardig Onderweg Award (AOA). Vanaf vandaag kunnen mensen uit Rotterdam en omgeving hun initiatief indienen. De RET is op zoek naar een innovatief initiatief dat de regio met een technische, maatschappelijke of duurzame oplossing een beetje mooier, slimmer en/of duurzamer maakt. In de fase voordat de winnaar bekend wordt, krijgen de drie finalisten een coachingstraject aangeboden. De winnaar krijgt een geldprijs van 25.000 euro


Belangstellenden kunnen hun initiatieven tot en met zondag 13 oktober indienen. Vervolgens gaan na een voorselectie door een deskundige jury de twintig beste initiatieven hun initiatief pitchen op donderdag 24 oktober. Op dat moment beslist het publiek samen met de jury en online stemmers welke drie initiatieven doorgaan naar de finale. De finalisten krijgen vervolgens een doorlopend coachingstraject en exposure aangeboden. Op de finaledag op vrijdag 29 november maakt de RET de winnaar bekend.

Vorig jaar ging de Award naar Wesley dos Santos en zijn duurzame elektrische boot met een interactief informatiescherm, een ingebouwde vlogcamera en een vuilvanger. Wesley is druk bezig met de ontwikkeling daarvan en heeft daarnaast meerdere andere projecten waar hij als zelfstandig ondernemer in zit.

Ook voor andere eerdere deelnemers was het winnen van de AOA een kickstart van hun initiatief. Bijvoorbeeld voor streetartcollectief Rewriters010, dat vorig jaar het POW! WOW!-festival naar Rotterdam heeft gehaald. Ook dit jaar vond het festival weer plaats, afgelopen weekend om precies te zijn. Voor de YETS Foundation was de AOA eveneens een vliegwiel. Deze stichting wil kwetsbare jongeren via sport en begeleiding een goede start in de maatschappij bieden. Na het winnen van de AOA in 2017 won de stichting een Appeltje van Oranje en kon deze een kantoor openen in Schiedam.

  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden