De "oogst" tijdens een eerder opruimactie op De Kooi
De "oogst" tijdens een eerder opruimactie op De Kooi (Foto: KB De Kooi)

Handen uit de mouwen! Weg met die troep op straat!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Op zaterdag 21 september 2019 is het zover: World Cleanup Day. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in meer dan 150 landen de straat op om afval op te ruimen. Het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval.

Ook in IJsselmonde-Lombardijen steken verschillende organisaties de handen uit de mouwen onder het motto: Lomba maakt schoon! Eén van de initiatiefnemers in Lombardijen, is Miranda van Oossanen, werkzaam op de Bouwspeeltuin. Geregeld zet zij activiteiten op in de wijk en betrekt daar andere organisaties bij.
Miranda: “Kinderboerderij De Kooi en de Bouwspeeltuin hebben elk jaar in april een activiteit. In oktober wordt Halloween wordt door deze twee clubs en de volkstuinvereniging samen gevierd. En voor deze opruimactiedag, heeft ook Speeltuin Pascal zich aangemeld. Geweldig toch? Je zou zeggen: Lomba leeft!”
                                                                                
Op Bouwspeeltuin Maeterlinck (Maeterlinckweg), ATV Lombardijen (de volkstuinvereniging aan de Maeterlinckweg), bij Speeltuin Pascal (Pascalweg) en op kinderboerderij De Kooi van Natuurstad (Maeterlinckweg), staan medewerkers op zaterdag 21 september om 10 uur klaar om de vrijwilligers op weg te helpen.
Van 10 – 13 uur kan iedereen komen helpen met het opruimen van onze leef- en woonomgeving: de blikjes uit de struiken en het zwerfplastic achter het bushokje vandaan.
Ook Monique Deelen, vrijwilligster op De Kooi, helpt deze dag mee. Speciaal voor geocachers uit de omgeving heeft zij een CITO (Cache In Trash Out) event gepland.
Geocaching is een wereldwijd spel, waarbij de spelers met hun gps en telefoon, op zoek gaan naar verborgen schatten.
“Geocachers zien de aarde als hun speelveld, dus af en toe helpen om ons speelbord op te ruimen, kan geen kwaad!”, aldus Monique.
Geocachers kunnen zich aanmelden om mee te doen via geocaching.com.

Wie helpt mee om de wijk schoner te maken? De medewerkers zien iedereen graag komen. In het bezit van werkhandschoenen? Neem ze mee voor de zekerheid, zodat iedereen de handen tijdens het werk kan beschermen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden