FILMPJE

Honderd jaar geleden met de trein naar het strand van Hoek van Holland

Rotterdam - Eindelijk kunnen we straks met de metro naar het strand. Zoals Rotterdammers al tientallen jaren konden, met de trein. Bijvoorbeeld in 1923. Uit dat jaar is een prachtig filmpje verschenen!

Al in 1893 kon de trein je tot aan het strand brengen. Een eeuw geleden was het strand van Hoek van Holland al populair, want de trein was een perfect vervoermiddel om er te komen. Daardoor aangetrokken maakte de filmproducent Polygoon in 1923 al eens een mooi beeldverslag van dat strandvermaak.

Die stomme film heeft de filmmaker van retrofilms Bas Romeijn nu uit de kast gehaald en er commentaar aan toegevoegd. Zo zien we nu: "De heren en dames, jongedames en jonge heren, voor het uitje gekleed in het zondagse pak, de heren met stropdas of strikje, de dames in de mooiste jurk, en .. omdat het zomer is, met een mooie zomerhoed"

Het is dus duidelijk dat het strandleven wel wat veranderd is, en juist dat maakt het leuk om deze film te bekijken. Dat kan op basromeijnfilms.blogspot.com óf hieronder:

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden