De openingshandeling werd verricht door de draak die tevens de hoofdrol speelde in de drakendans.
De openingshandeling werd verricht door de draak die tevens de hoofdrol speelde in de drakendans. (Foto: )

Nieuw politiebureau voor bewoners Kralingen en Crooswijk

Rotterdam - Basisteam Maas & Rotte van de Rotterdamse politie heeft een gloednieuw, ruim en modern onderkomen. Het bureau aan de Boezembocht 23 werd afgelopen zaterdag feestelijk geopend met een drakendans. Onder de enthousiaste belangstelling van veel politiemensen in uniform, hun familie, vrienden en collega's.

door Els Neijts

Ook de brandweer en de ambulancedienst lieten zich zien en horen en om de toespraken extra kracht bij te zetten, vloog er een helikopter over en knalden er schoten.

De in ingebruikname van het nieuwe terrein en gebouw betekent een definitief einde voor de bureau's aan de Boezemsingel, Taborstraat en Zaagmolenstraat. Hetgeen een vleugje nostalgie en veel herinneringen opriep. "Vooral bureau Boezemsingel is minstens 25 keer afgekeurd, maar toch lang bewoonbaar gehouden door de inzet van de politiemannen- en vrouwen die er hun uitvalsbasis hadden. Met zijn allen én een paar potten verf!"

Om de saamhorigheid én de diversiteit binnen het korps nog eens extra te onderstrepen, kregen de toehoorders ook een lesje Algemeen Beschaafd Rotterdams mee. Wie niet in Rotterdam geboren en getogen was, viel al snel door de mand. Want, vrouwen hoeven zich niet beledigd te voelen bij het gebruik van de aanspreekterm wijffie. "Die term komt gewoon van Katendrecht en is niks meer dan een verbastering van het Engelse woord wife!" Ook de beroemde Rotterdamse natte T werd aangestipt, met het advies om bij twijfel over het gebruik van een d óf een t, "gewoon beide letters aan elkaar te plakken."

Door sluiting van de drie oude bureaus moeten bewoners van Kralingen en Crooswijk voortaan naar de Boezembocht. Ze kunnen er op werkdagen terecht van 09.00 tot 17.00 uur voor informatie en aangiften. In de nabije toekomst komen er ook spreekuren en tafelbijeenkomsten. Het bureau is telefonisch bereikbaar op nummer 0900-8844. Vanaf het eindpunt van buslijn 38 moet je nog wel een kwartiertje lopen om er te komen. De dienders zelf zitten daar niet mee. "Ik neem voortaan gewoon de fiets."

Basisteam Maas & Rotte is ook actief op Facebook en Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden